Recept iz doba karantene ostao na samom vrhu: evo naših deset najčitanijih recepata 2020.

I u 2020. bili smo vaša sigurna adresa za provjerene recepte – evo koje ste najviše voljeli.

Godinu za nama na našem su portalu obilježile razne slatke priče, lijepe akcije i zanimljive suradnje. U danima koji nam dolaze svakako ćemo se pozabaviti i tim temama i podsjetiti vas na sve one lijepe i slatke stvari koje smo vam donijeli tijekom 2020. godine.

Prvi dan godine ipak odlučili smo obilježiti pregledom najčitanijih recepata, onih koje ste najviše isprobavali u svojoj kuhinji i kojima ste sebi i svojim najbližim zasladili proteklu godinu.

Među deset najčitanijih, i ove godine više od pola recepata potpisuje Ana Prša, a tu su još i Bojana Matek, Mirjana Šmit, Jannette Razum i Kate Bošković.

Torta s malinama

Deseto mjesto zauzela je torta čiji smo vam recept donijeli početkom ožujka, prije izolacija, karantena i niza drugih mjera. Njezin recept potpisuje Ana Prša, a do desetog je mjesta došla zahvaljujući izvrsnoj kombinaciji čokolade i maline.

Torta mađarica

Ana Prša autorica je i recepta na devetom mjestu godišnjeg pregleda najčitanijih recepata. Pripremivši početkom 2020. mađaricu na malo drugačiji način – u obliku torte – privukla je vašu pažnju i osigurala si devetom mjesto ovog pregleda.

Kinder country torta

Mjesec rujan u cijelosti je prošao u znaku Kinder country torte čiji je recept s nama podijelila Bojana Matek. Ovu ste tortu rado pripremali i na društvenim mrežama dijelili svoje izvedbe ove slastice.

Sladoled torta

Na sedmom nas mjestu ponovno čeka Ana Prša, ovaj put sa sladoled tortom kojom nam je sladila izolacijske dane.

Belina pita

Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe rado je viđen gost na našem portalu, a naročito u ovim pregledima najčitanijih recepata. U 2020. vas je najviše privukao njezin recept za Belinu pitu, slasticu koja sa sobom nosi divnu priču, koju ste smjestili na šesto mjesto.

Torta s malinama i mascarpone sirom

Na petom se mjestu nalazi torta kojom smo sladili predizolacijske dane. Kombinacija malina i mascarpone sira dovela je Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača na peto mjesto godišnjeg pregleda.

Čokoladna torta bez pečenja

Više puta ste pokazali da volite recepte u kojima nema pečenja – dokaz tomu je i ova čokoladna torta koja je Anu Pršu dovela do četvrtog mjesta.

Čokoladna torta

Na trećem nas mjestu čeka ista autorica i to ponovno s čokoladnom tortom, no ova ipak zahtijeva pečenje i malo više strpljenja u pripremi.

Bogata novogodišnja torta

I drugo je mjesto pripalo Ani Prši i njezinoj bogatoj novogodišnjoj torti s kojom smo započeli prošlu godinu, ni ne sluteći što će nam sve donijeti.

Beze rolada s jagodama i kremom od vanilije

I među svim podijeljenim receptima jedan je ove godine ostao apsolutno nedodirljiv – i po broju vaših klikova, i po broju vaših reakcija na društvenim mrežama i po broju isprobavanja. Ova beze rolada s jagodama i kremom od vanilije čiji recept potpisuje naša urednica Kate Bošković sladila vam je izolacijske, ali i postizolacijske dane i tako obilježila ne samo treću godinu našeg postojanja, nego i cijelu 2020. godinu.

Hvala svim autoricama i autorima koji su s nama i ove godine dijelili svoje recepte – hvala onima koji su s nama od samih početaka, kao i onima koji su nam se pridružili u turbulentnoj 2020. godini. Veselimo se nastavku suradnje u novoj godini i radujemo svim novim imenima čije ćemo recepte dijeliti na našem portalu.

Fotografije: Ana Prša, Bojana Matek, Od slatkoga slađe, Slatki svijet torti i kolača i Kate Bošković

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.