Kinder country torta

Ima dana kad nemate puno vremena, a imate veliku želju za nekom tortom – srećom, ima i recepata poput ovog koji je s nama podijelila Bojana Matek koji su vaše rješenje za takve dane.

Sastojci
(za tortu promjera 24 cm)
Podloga
  • 200 g tamne čokolade
  • 50 g noisette čokolade
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica meda
  • 150 g ekspandiranih rižinih pahuljica
  • 3 žlice quinoa popsa (po želji)
Krema
  • 250 g mascarponea
  • 250 g milerama
  • 250 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 300 ml vrhnja za šlag  
  • 2 vrećice želatine
I još (za dekoraciju)
  • Kinder Country čokoladice
  • rižine pahuljice
  • tamna i/ili bijela čokolada
Priprema
Podloga

Čokolade i maslac otopiti na pari, dodati med i dobro pomiješati sa pahuljicama.

Na pladanj staviti obruč za torte, istresti pahuljice, dobro utisnuti u obruč i poravnati. Staviti u hladnjak da se stisne.

Krema

U međuvremenu mikserom izmiksati mascarpone, mileram i kondenzirano mlijeko. Dodati slatko vrhnje i miksati još 3-4 minute dok se krema ne zgusne.

Zatim dodati želatinu i miksati još 2-3 minute.

Slaganje

Pladanj s pahuljicama izvaditi iz hladnjaka. Obložiti ga iznutra acetatnom folijom kako bi se krema ljepše odvojila od obruča.

Istresti kremu na podlogu i lijepo ju poravnati. Tortu staviti u hladnjak na hlađenje minimalno 6 sati. Skinuti obruč i acetatnu foliju te površinu ukrasiti sjeckanim Kinder Country čokoladicama, pahuljicama i otopljenom čokoladom.

Napomena

Rižine pahuljice možete zamijeniti pirovim ili nekim drugim pahuljicama.

Tamnu čokoladu u podlozi možete zamijeniti i bijelom čokoladom po želji.

Podloga je delikatna pa će vam trebati jako oštar nož.

Preporučam da prije rezanja tortu izvadite 15 minuta prije iz hladnjaka.

Fotografija: Bojana Matek

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.