Sretnija vam i mirnija nova godina

Dragi naši,

četvrti vam put imam priliku zaželjeti sretnu novu godinu. I koliko god sam se prethodnih godina radovala tomu, toliko je ove godine to iznimno teško. Teško je nakon svega što smo prošli u 2020., nakon svega što nam je oduzeto i nakon svega što smo izgubili naći prave riječi, riječi koje bi vam istovremeno pružile utjehu i nadu.

Teško je gledajući ruševine hrvatskih gradova i sela, gledajući uplakana lica onih koji su ostali bez svojih domova i bez svojih najbližih, ući u novu godinu s vedrim mislima i dobrog raspoloženja.

Ipak, čini mi se da nam je to baš u ovom trenutku najpotrebnije. Čini mi se da se nikad iskrenije nismo radovali dolasku nove i da nikad iskrenije nismo vjerovali da će biti bolja. Čini mi se da nikad iskrenije nismo jedni drugima poželjeli sretniju i bolju novu godinu i da nikad nismo bili spremniji pomoći jedni drugima i biti jedni drugima oslonac, utjeha i sigurna luka.

U godini koja je za nama doživjeli smo mnoge tužne situacije. Godina koja je izgledala kao loš scenarij nekog filma katastrofe u zadnjim je danima hrvatskom narodu pokazala svoje najružnije lice, promijenivši zauvijek živote ljudi s potresom pogođenih područja.

Na društvenim sam vam mrežama napisala da nam nikad nije bilo teže ispunjavati obećanje koje smo vam prilikom pokretanja našeg portala dale – sladiti vašu svakodnevicu. Nikad nije bilo teže pronaći motivaciju za dijeljenje novih recepata i pronalazak slatkih tema.

Ono što nas je ipak potaklo da nastavimo s onim što radimo posljednje tri i pol godine, unatoč pretužnoj stvarnosti u kojoj se nalazimo, ste vi, dragi čitatelji. Upravo ste vi i u danima najintenzivnije epidemije i u danima najveće tuge na našem portalu tražili dozu slatkog, odmak od tužnih tema i povratak nekoj dobro poznatoj i slatkoj svakodnevici.

Upravo smo zato nastavili raditi ono što smo vam obećali u lipnju 2017. – sladiti vašu svakodnevicu.

Nastavit ćemo to i u ovoj novoj, nadajmo se prema svima boljoj, 2021. godini. Nekih naših slatkih planova i lijepih projekata kao i uvijek imamo, neke nove stvari već se dogovaraju, ali u godini kao što je bila 2020. naučile smo da je teško planirati i znati što nam nosi novi dan. Stoga vam nećemo najavljivati ni otkrivati što smo vam pripremile već ćemo se nadati da će nam godina koja  je upravo počela dati priliku da barem dio svega toga realiziramo.

Dragi naši čitatelji, hvala vam što ste i u godini koja je promijenila svijet koji smo poznavali i sve naše navike i običaje, jedan običaj ipak zadržali – hvala vam što ste ostali vjerni našem portalu.

Uz obećanje da ćemo vam i nadalje nastojati zasladiti svakodnevicu za koju se nadamo da će u ovoj godini i sama po sebi biti značajno slađa, sretniju, mirniju i ljepšim vijestima ispunjenu novu godinu želi vam vaša

Slatkopedija

Fotografija: Slatkopedija

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.