Rođendanski mjesec zasladili smo ovim receptima

U mjesecu u kojemu smo obilježili naš treći rođendan na sami tron zasjeo je recept koji je s nama podijelila splitska liječnica s koprivničkom adresom – Jasna Bućan Cvitanić.

Danas se rastajemo od našeg omiljenog mjeseca, mjeseca koji je prije tri godine označio i službeni početak naše slatke priče.

I ovog smo mjeseca imali priliku na našem portalu ugostiti brojne blogere i druge autore slatkih recepata te vam na taj način zasladiti svakodnevicu još jednog izazovnog dijela ove, vjerojatno nikad izazovnije, godine.

Među brojnim receptima, najveći broj vaših klikova zaslužili su oni s potpisom Tihane Lohinski, Kate Bošković, Inge i Lily Bašić te Lorene Mihelčić, a na sami vrh stigao je prvi recept liječnice koja se odlično snalazi u kuhinji – Jasne Bućan Cvitanić.

Pita od maka i limuna s meringom

Ovomjesečni pregled započinjemo neodoljivim receptom za pitu od maka i limuna s meringom koji nam je poslala naša suradnica Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup, a koji ste vi svojim klikovima doveli na peto mjesto na popisu najčitanijih recepata mjeseca lipnja.

Eton mess

Osim našeg portala, rođendan je u lipnju slavila i naša urednica Kate Bošković kojoj je najljepši rođendanski dar činjenica da se rado vraćate i njezinim receptima. Njezinom ste eton messu tako u lipnju dali veliki broj klikova i osigurali četvrto mjesto na ovoj ljestvici.

Tiramisu-mascarpone cupcakesi

Inga i Lily Bašić s bloga Feeding art uvijek znaju pogoditi što volite – tako je bilo i ovog mjeseca pa im je njihov recept za tiramisu-mascarpone cupcakese osigurao zlatnu sredinu među najčitanijim lipanjskim receptima.

Choux au craquelin od pistacija

Deserti Lorene Mihelčić s bloga Daj kolačić nas svaki put iznova osvoje svojim savršenim izgledom – ne čudi stoga da se njezini recept za choux au craquelin od pistacija našao tik do pobjedničkog recepta našeg slavljeničkog mjeseca.

Čoko bombice s narančom

Da se osim u operacijskoj sali, odlično snalazi i u kuhinji dokazala je liječnica Jasna Bućan Cvitanić koja vas je oduševila prvim receptom koji je podijelila s nama – onim za čoko bombice s narančom. Upravo je taj recept obilježio mjesec u kojem smo mi proslavili veliki treći rođendan najslađeg portala u Hrvatskoj.

Fotografije: Strawberry soup; Kate Bošković; Feeding art; Daj kolačić i Jasna Bućan Cvitanić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.