• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Eton mess

Eton mess

Kate Bošković 07 lip 2020 Recept tjedna Leave a comment

Na društvenim mrežama stalno nam iskaču fotografije ovog deserta pa smo ga odlučili pripremiti i mi.

Sastojci
  • puslice
  • oko 20 jagoda
  • 3 – 4 žlice šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 2 vanilin šećer
Priprema

Jagode očistite i odrežite na komadiće te pospite šećerom i ostavite nekoliko sati u hladnjaku da puste sok.

Nakon što su se jagode ohladile, vrhnje za šlag stavite petnaestak minuta u zamrzivač, a zatim ga izvadite i od njega izradite čvrsti šlag, uz dodatak vanilin šećera.

Puslice prethodno pripremite po našem receptu.

Kad je sve spremno, šlag stavite u slastičarsku vrećicu ili samo žlicom stavite malo šlaga na dno čaše. Na to stavite izrezane jagode i puslice koje rukom usitnite. Zatim ponovite postupak dok ne popunite cijelu čašu.

Na kraju prelijte sokom koji su jagode pustile.

Desert do posluživanja pustite u hladnjaku.

Fotografije: Kate Bošković

desert u čaši eton mess jagode kate bošković recept tjedna slatki recept vrhnje za šlag 2020-06-07
Tags desert u čaši eton mess jagode kate bošković recept tjedna slatki recept vrhnje za šlag

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Alida Vadanjel dobila zahvalnicu Grada Pazina za promociju pazinskog cukerančića

Sljedeći članak :

Akcija #recimoimhvala – Lucija Tomašić Šarić: „Želimo uljepšati dan onima koji sada nesebično daju 150 % sebe“

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!