Stranice ispunjene lijepim pričama i slasnim receptima: i prošla je godina bila u znaku kuharica naših blogerica

I prošlu su godinu naše blogerice uljepšale divnim kuharicama u kojima su se, uz slana, našla i slatka jela ili su pak kuharice u cijelosti bile posvećene slasticama.

U godini za nama u našoj rubrici Slastice u medijima donijeli smo vam brojne priče o kuharicama koje su objavile naše blogerice, a u PDF obliku i blogeri.

Među nizom slanih stranica, svoje su mjesto našle i slatke stranice, a neke od kuharica u cijelosti su posvećene upravo slasticama. Autorice koje su nam svojim tiskanim izdanjima uljepšali prošlu godinu su Helena Jakoliš, Edita Šimić, Natalija Milodanović koja je sudjelovala u stvaranju još jedne kuharice u izdanju Gospodarskog lista, Ana-Marija Bujić s bloga Da mi je nešto slatko te Sandra Rončević s bloga O slanom i slatkom: o svemu.

Helena Jakoliš: „Odlučila sam iskoristiti najteže trenutke života za pisanje nove knjige“

Sam početak prošle godine zasladila nam je Helena Jakoliš s bloga Zdravo i slasno koja je izdala svoju drugu knjigu Zdravo i slasno II. To je kuharica koja je puno više od kuharice – radi se zapravo o priručniku koji je dobrodošao svima onima koji imaju problema s prehranom, odnosno onima koji zbog određenih zdravstvenih stanja moraju prilagoditi svoju prehranu. Ova kuharica-priručnik u kojoj se isprepliću slatka i slana jela izazvala je vaš interes pa se intervju s Helenom tako našao i među najčitanijim intervjuima prošle godine.

Edita Šimić o svojoj kuharici „Jutra uz Kuživanciju“: „Nije tajna da preferiram slatki doručak“

Bogatu izdavačku aktivnost koja nas očekuje krajem godina svojom prvom kuharicom „Jutra uz Kuživanciju“ najavila je Edita Šimić s bloga Kuživancija. Na stranicama njezine kuharice tako se nalaze brojne ideje za ukusni početak radnog dana, a svoje su mjesto pronašli i Editini omiljeni slatki doručci: štrudel od jabuka u rižinom papiru, kruh od banane sa suhim smokvama i limunom te čokoladna zdjela s tahinijem.

Neodoljive slastice u novoj kuharici Gospodarskog lista: Natalija Milodanović predstavlja nam kuharicu „Moji brzi kolači“

Nakon Edite, u goste nam je stigla Natalija Milodanović s bloga Mystic cakes koja je još jednom sudjelovala u stvaranju kuharice Gospodarskog lista. Ovaj put tema je bila brzi kolači pa se tako na stranicama ove kuharice nazvane upravo Moji brzi kolači može pronaći dvjesto recepata koje su slali čitatelji Gospodarskog lista, a koji su neodoljivo ruho poprimili upravo u Natalijinoj izvedbi. Natalija nam je otkrila i koji je njen favorit među brzim receptima: radi se o Boreo cheesecakeu.

Ana-Marija Bujić nam je za ovaj Božić „spekla“ Sasvim malu božićnu kuharicu – sad vam donosimo sve detalje o novom slatkom izdanju

Baš pred sam Božić svojom prigodnom, slatkom, malom, ali zapravo velikom kuharicom naše je čitatelje oduševila Ana-Marija Bujić s bloga Da mi je nešto slatko. Kao i svaka kuharica s njezinim potpisom, i ova je puno više od samo zbirke recepata – radi se o izdanju u koje je Ana-Marija, osim recepata, uvrstila i poneke savjete, kao i ideje za dekoriranje doma. Naravno, nisu mogle ostate izostavljene ni njezine omiljene vanilin kiflice.

Prodajom svog gurmanskog spomenara, Sandra Rončević pomaže onima kojima je potres odnio opipljive uspomene: u razgovoru nam je otkrila sve o svojoj knjigokuharici

Sam kraj godine svojim kulinarsko-književnim ili književno-kulinarskim ostvarenjem uljepšala je Sandra Rončević s bloga O slanom i slatkom: o svemu. Iako je priča o njezinom Gurmanskom spomenaru nazvanom Mrvu ovog, zeru onog svjetlo dana na našem portalu ugledala tek u ovoj godini, ostaje zapisano da je kraj teške, izazovne i iscrpljujuće godine uljepšala upravo ovo izdanje. U godini koja je tek počela, knjiga je dobila i svoju humanitarnu svrhu i time postala više i od knjige i od kuharice.

Fotografije: Zdravo i slasno; Kuživancija; Gospodarski list; Da mi je nešto slatko i O slanom i slatkom: o svemu

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.