Slastice koje su osvojile sve: intervju s Lorenom Mihelčić najčitaniji u prošloj godini

Iako je potpuno novo ime na hrvatskoj blogerskoj sceni, Lorena Mihelčić je bez problema osvojila vaša srca i zasjela na prvo mjesto najčitanijih razgovora prošle godine.

Nikad kasnije nismo pisali pregled godine. Potres i sve ono što je nakon njega uslijedilo – šok, nevjerica, ali i ogromna količina ljubavi, zajedništva i pomaganja odvratilo nam je misli s naših uobičajenih novogodišnjih aktivnosti – pisanja pregleda godina. Obično bismo prvi tjedan iskoristili za pregled svega onoga što je obilježilo godinu za nama – tema, intervjua, recepata, kuharica… Ove godine, od svega toga stigli smo samo pregledati recepte, dok nam je sve ostalo bilo na čekanju.

Danas vam konačno donosimo pregled, ovaj put neuobičajenog broja – šest – najčitanijih intervjua koji su obilježili godinu za nama.

Cupcakesima protiv korone: u jeku epidemije Tihana Canjuga u Sttutgartu ostvarila svoj ugostiteljski san

U vrijeme kada je mnogima posao stao, a optimizam i nada u bolju budućnost ih napustila, Tihana Canjuga, našim čitateljima poznata kao autorica bloga Just Cake The Cupcake u Njemačkoj je ostvarila svoj san otvorivši u Stuttgartu svoj lokal u kojemu prodaje cupcakese i bagelse. Njezina inspirativna poduzetnička priča zainteresirala je i vas te je razgovor s njom došao na šesto mjesto najčitanijih razgovora godine.

Dugo Selo sada ima slatki edukacijski centar – Ivana Žabjačan iz Sweet temptations by Tirki otkriva sve o svom najslađem projektu

I Ivana Žabjačan u prošloj je godini ostvarila svoj poslovni san. Naime, ova dekoraterka slastica čiji rad na stranici Sweet temptations prate i naši brojni čitatelji, u Dugom Selu je otvorila svoj edukacijski centar u kojemu će svi zainteresirani uživo moći steći znanja u dekoriranju slastica.

Ni korona nije stala na put ostvarenju slatkog sna Doris Pecić – donosimo sve detalje o novom omiškom slatkom mjestu

U teškim danima epidemije osmijeh na lice očito su vam vraćale naše priče o uspješnim poduzetničkim pothvatima, koroni unatoč. Tako se razgovor s Doris Pecić, vlasnicom novog slatkog omiškog mjesta I Gemelli, našao na četvrom mjestu našeg godišnjeg pregleda.

Petra Jelenić se pridružila našoj akciji #recimoimhvala, a u velikom intervjuu otkriva: „Sanjam svoju malu slastičarnicu, negdje na periferiji“

Kraj travnja donio nam je razgovor s Petrom Jelenić, po mnogima najboljom hrvatskom slastičarkom, koja se pridružila našoj akciji #recimoimhvala. Petra nam je u razgovoru ispričala sve od svojih slastičarskih početaka do nekih novih planova i snova, a da je i vama ovaj razgovor bio iznimno zanimljiv potvrđuje činjenica da se našao na trećem mjestu našeg pregleda.

Helena Jakoliš: „Odlučila sam iskoristiti najteže trenutke života za pisanje nove knjige“

Na drugom mjestu našla se vjerojatno najinspirativnija priča prošle godine – Helena Jakoliš, autorica bloga Zdravo i slasno bez glutena svoje je brojne dijagnoze, koje bi mnogima bile neizdrživi teret, pretvorila u svoju snagu i inspiraciju te je izdala kuharicu koja je ujedno i priručnik i glavni saveznik svima koji imaju zdravstvenih problema vezanih za prehranu.

Lorena Mihelčić – novo ime na hrvatskoj blogerskoj sceni osvaja slasticama kao iz časopisa

Njezine slastice izgledaju kao da su došle sa stranica najboljih slastičarskih časopisa, a kad ih ona priprema, sve izgleda tako jednostavno i lako. Sa svojim blogom Daj kolačić na blogerskoj se sceni pojavila tek prošle godine i prvo s nama podijelila svoju priču. Preciznost, savršenstvo omjera, besprijekoran izgled, harmonija okusa – ono je što karakterizira slastice s potpisom Lorene Mihelčić, Riječanke koja je tek krenula u osvajanje slastičarske scene. Vi ste njezino ime već zapamtili i doveli je na prvo mjesto ovogodišnjeg pregleda, a mi s veseljem nastavljamo pratiti njezin rad.

Fotografije: Franzi Molina Fotografie, Ivana Žabjačan, I Gemelli, Petra Jelenić, Helena Jakoliš i Lorena Mihelčić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.