Neodoljive slastice u novoj kuharici Gospodarskog lista: Natalija Milodanović predstavlja nam kuharicu „Moji brzi kolači“

Novu kuharicu Gospodarskog lista, koja donosi 200 brzih, jednostavni i neodoljivih slatkih recepata moguće je naručiti elektroničkim putem, a do 10. studenog traje i posebna pogodnost – besplatna dostava na području Republike Hrvatske.

Natalija Milodanović, autorica bloga Mystic Cakes, i ove se godine spremno prihvatila pripreme recepata za novu kuharicu u izdanju Gospodarskog lista. Ovogodišnja slatka zbirka recepata u kojoj se nalazi čak 200 recepata za jednostavne i brze kolače koje su poslali čitatelji zove se „Moji brzi kolači“. Druga je to godina za redom da se Natalija prihvatila kuhače i fotoaparata jer je već prošle godine u suradnji s Gospodarskim listom pripremila slatku kuharicu pod nazivom „Moji kremasti kolači“, o čemu smo pisali na našem portalu.

Rad na novom slatkom projektu Gospodarskog lista Natalija opisuje ovako: „Bilo je ovo još jedno lijepo iskustvo u kojem sam podjednako uživala kao i kod pripreme prve knjige, ‘Moji kremasti kolači’. Naravno da ni ovog puta nije nedostajalo uzbuđenja jer je svaki recept koji sam pripremila nov, a kad svakodnevno pripremaš nove, različite vrste kolača, uvijek je prisutno to željno iščekivanje kakav će biti krajnji rezultat, a ponekad čak i strepnja hoće li kolač uspjeti ili će završiti u kanti za smeće (smijeh). Ipak, s obzirom na ovogodišnju tematiku, većina recepata su takvi da je izrada kolača išla lagano i uglavnom bez problema. Fotografiranje kolača je posebna priča – ono je za mene uvijek uzbudljivo (smijeh).“

Prethodno izdanje kuharice za nju je svakako bilo teže budući da su kremasti kolači dosta zahtjevniji te iziskuju i duže vrijeme pripreme. Osim što je njihova izrada zahtjevna, i njihovo rezanje i fotografiranje je izazovno budući da se brzo tope. Zahvaljujući prethodno stečenom iskustvu, rad na ovom izdanju bio joj je puno lakši jer je bila uhodana u čitav proces pripreme kuharice. „Osim toga, recepti su ovaj put bili brži i jednostavniji, ali i raznovrsniji. Tako da smo ovaj put moji ukućani i ja imali prilike uživati u biskvitnim, kremastim, prhkim, sitnim i drugim vrstama kolača, dok nam je prošle godine već malo i prisjelo jesti isključivo i samo kremaste kolače svaki dan (smijeh).“ – govori nam Natalija.

Za ovo su izdanje urednica kuharice Martina Morić te Natalija pomno probrale 200 od čak 1.000 pristiglih recepata, a njihova je izrada išla relativno brzo te uglavnom iz prvog pokušaja, iako kako Natalija kaže: „Bilo je i onih koje sam morala ponoviti uz korekcije jer prvobitni recept nije dao željeni rezultat.“

Izbor najdražeg recepta iz nove kuharice Nataliji baš i nije najlakši: „Hm, teško mi je izdvojiti samo jedan jer knjiga obiluje zaista odličnim receptima za svaki dan, ali i posebne prilike. Rekla bih da su mi favoriti oni koje sam objavila i na svom blogu. Ako se baš moram odlučiti za jedan, neka to bude Boreo chessecake – preukusan i osvježavajući cheesecake bez pečenja, od borovnica i oreo keksa.“ – za kraj je zaključila Natalija.

Novo izdanje kuharice moguće je, bez naplate poštarine za područje Republike Hrvatske, naručiti do 10. studenog 2020., a cijena jednog primjerka iznosi 60,00 kuna. Kako nam kažu iz Gospodarskog lista, ovo je jedinstvena kuharica namijenjena svima onima koji nemaju dovoljno vremena za pripremu slastica, a u njoj se nalaze recepti za slastice za različite prilike. Recepti su jednostavni, a sastojke za njihovu pripremu svi imaju kod kuće. Idealna je za početnike, ali i za iskusne slatke znalce kojima može poslužiti kao pomoć u odabiru i pripremi ukusnog deserta. Podijeljena u nekoliko poglavlja kako bi snalaženje bilo olakšano. Tako se u njoj nalaze kremasti kolači, biskvitni kolači, kolači koji se ne peku, raznovrsne torte te brojne druge slastice.  Recepti se nalaze na 216 stranica, a uvezana je spiralnim uvezom. Kuharicu je moguće naručiti elektroničkim putem, na ovoj poveznici.

Fotografije: Gospodarski list, Mystic cakes

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.