S kavom su i deserti bolji: recepti u kojima je omiljeni crni napitak našao svoje mjesto

Međunarodni dan kave proslavit ćemo, a kako drugačije, nego uz dobre recepte u kojima je ona sastavni dio.

Da je kava osim uz kolač, dobrodošla i u kolaču znaju i naše suradnice koje su nas u ove dvije godine više puta obradovale neodoljivim receptima s kavom. Danas vam donosimo naše prijedloge najslađih recepata u kojima je kava našla svoje mjesto, a koje potpisuju Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla, Marija Prša, Ana Prša, Natalija Milodanović i naša urednica Kate Bošković.

Tart od čokolade i kave

Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla jako voli kavu u receptima pa su se na ovom popisu našla čak tri njezina recepta, a prvi je onaj za tart od čokolade i kave.

 Lješnjak kava browniesi

Drugi recept koji nam stiže s bloga Sweet life by Karla jest onaj za lješnjak kava browniese u kojima je Karla Kovačić uspješno spojila okus browniesa s kremom od lješnjaka i kave.

Čokoladni cheesecake s kavom

Na istoj smo adresi pronašli i treći recept s kavom – ovaj put Karla Kovačić omiljeni je crni napitak spojila s okusom čokoladnog cheesecakea.

Čokoladna mousse torta s kavom (bez brašna)

Na blogu Mystic cakes autorice Natalije Milodanović pronašli smo recept za odličnu čokoladnu mousse tortu s kavom i to u verziji bez brašna.

Kremasto osvježenje od kave

Naša urednica Kate Bošković kao spas od ljetnih vruća ovog nam je kolovoza ponudila ukusno kremasto osvježenje od kave koje je oduševilo i vas i našlo se na popisu najčitanijih recepata kolovoza.

Choux s kremom od kave

Marija Prša, najmlađa Slatkopedijina suradnica, uvijek nas oduševi svojim receptima, a tako je bilo i ovaj put kada je spojila choux tijesto s kremom od kave.

Torta od kave, čokolade i karamele

Baš kao i Marija, i njezina mama Ana Prša stvara predivne slastice koje su iz mjeseca u mjesec sastavni dio našeg popisa najpopularnijih slastica mjeseca – istu sudbinu doživjela je i torta od kave, čokolade i karamele koja se našla na popisu najčitanijih recepata mjeseca svibnja.

Fotografija: Sweet life by Karla, Mystic cakes, Mirjana Bošković Smrekar, Marija Prša i Ana Prša

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.