Lješnjak kava browniesi

Nakon što nas je prošli tjedan zasladila pistacio browniesima, Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla danas s nama dijeli recept za browniese s kremom od lješnjaka i kave.

Sastojci
Brownie
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g tamne čokolade
  • 100 g mliječne čokolade
  • 5 jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
Krema od lješnjaka i kave
  • 250 g mascarponea
  • 60 g pečenih lješnjaka
  • 2 žlice kraš expressa
  • 100 ml likera od kave
  • 40 g šećera
  • 10 g želatine u prahu
  • 5 žlica vode
  • 250 ml mliječnog slatkog vrhnja
  • 20 g šećera u prahu
Priprema
Brownie

Za brownie na pari otopiti maslac, čokoladu i šećer u prahu, lagano miješati pjenjačom. Kada se svi sastojci otope maknuti s vatre i postepeno dodavati jedno po jedno jaje stalno miješajući kako bi se sve dobro sjedinilo. Na kraju dodati krušne mrvice, promiješati pa smjesu rasporediti u kalup promjera 26 cm ili pravokutni dimenzija 30 x 20cm. Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

Krema od lješnjaka i kave

Za kremu od lješnjaka i kave prvo pripremiti pastu od lješnjaka. U blender/sjeckalicu staviti pečene lješnjake i miksati sve dok se ne dobije jednolična pasta (nekoliko minuta). Izmiksati mascarpone s pastom, kakaom i šećerom, a zatim postepeno umiješati i liker. Natopiti želatinu s 5 žlica hladne vode. Dok želatina bubri, umutiti slatko vrhnje sa šećerom u prahu.

Otopiti želatinu (mikrovalna) i u nju dodati žlicu lješnjak smjese, a nakon toga ju pjenjačom umiješati u ostatak smjese. Uz pomoć špatule lješnjak smjesi dodajte i slatko vrhnje i lagano miješajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kada je krema gotova staviti je u hladnjak na petnaestak minuta kako bi se stisnula i bila spremna za slastičarsku vrećicu.

Slaganje

Uz pomoć željenog nastavka istisnuti kremu na već izrezane browniese, dekorirati ih čokoladnim zrnima kave, lješnjacima i dodacima po želji.

Fotografije: Sweet life by Karla

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

2 komentara
    1. Dear Jeanne, thank you for your comment. Unfortunately, at the moment we don’t have a content in English, but how knows what future brings – we might even begin to write in English 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.