Danas slastičari slave svoj dan, a mi vam tim povodom donosimo pregled slatkih recepata koje su s nama podijelili vlasnici slastičarnica i glavni slastičari.
Slade nam svaki dan – osim u svojim slastičarnicama, nerijetko nesebično dijele svoja slatka znanja sa svima koji i sami žele naučiti raditi slastice. Od ovog proljeća, od kada nas je epidemija bila zatvorila u naše domove, s našim su čitateljima počeli dijeliti i svoje recepte.
Hrvatske slastičarke i slastičari otkrili su nam svoje slatke recepte, a mi vam danas, povodom njihovog dana, donosimo one koje ste osobito voljeli.
Pavlova (Robert Hromalić)
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/04/pavlova-800x533.jpg)
Craquelin choux s kremom od mliječne čokolade (Luka Pavić)
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/04/craquelin_krafne_1-637x800.jpg)
Jesenski čokoladni tart (Josip Pudar)
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/10/jesenski_cokoladni_tart-800x531.jpg)
Tart sa šljivama (Vesna Nakić)
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/10/tart_sa_sljivama-800x533.jpg)
Kokos-malina desert (Stella Fortuna)
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/09/kokos_malina_desert-800x533.jpg)
Raznobojni macaronsi od manga i bijele čokolade (Tereza Alabanda)
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/04/raznobojni_macaronsi_od_manga_i_bijele_cokolade-800x533.jpg)
Fotografije: Robert Hromalić, Luka Pavić, Josip Pudar, Vesna Nakić, Teo Jurdana i Tereza Alabanda