Recept s potpisom Tereze Alabande: raznobojni macaronsi od manga i bijele čokolade

Kako bismo vam dodatno zasladili dane izolacije, zamolili smo naše slastičare da s nama podijele svoje provjerene recepte. Stoga vam danas donosimo recept Tereze Alabande, slastičarke i autorice stranice Pastry Maestra, koja je s nama podijelila recept za raznobojne macaronse od manga i bijele čokolade.

Sastojci
Macaronsi
  • 125 g bademovog brašno
  • 125 g šećera u prahu
  • 55 g bjelanjaka (za pastu)
  • 55 g bjelanjaka (za talijanski meringue)
  • 150 g šećera
Ganache od manga i bijele čokolade
  • 200 g bijele čokolade
  • 70 g pirea od manga
  • 30 g maslaca
I još
  • 100 g džema od malina
Priprema
Macarons

Da biste napravili smjesu za macaronse, stavite prosijani šećer u prahu i prosijano bademovo brašno u zdjelu i promiješajte. Dodajte bjelanjke i miješajte silikonskom špatulom dok ne dobijete gustu pastu.

Rasporedite smjesu u tri zdjele tako za u svaku stavite po 100 g. Smjesi u prvoj zdjeli dodajte zelenu boju u gelu i miješajte dok ne bude ravnomjerno obojena. Zatim dodajte malo ružičaste boje u gelu u smjesu u drugoj zdjeli i miješajte dok smjesa ne postave ravnomjerno obojena. Smjesu u trećoj zdjeli nemojte bojiti.

Da biste napravili talijanski meringue stavite šećer i malo vode u lonac, poklopite ga i zagrijte smjesu do vrenja. Bjelanjke stavite u posudu samostojećeg miksera s nastavkom u obliku pjenjače. Kada sirup proključa, maknite poklopac i nastavite ga kuhati, a kada temperatura dosegne 113°C, počnite miksati bjelanjke na srednjoj brzini. Kada temperatura sirupa dosegne stadij mekane loptice – 118°C, odmah ga izlijte preko tučenih bjelanjaka. Pazite da sirup ne padne na pjenjaču jer vas može poprskati po licu ili rukama. Nastavite tući dok se meringue malo ne ohladi.

Dodajte točno 60 g talijanskog meringuea u svaku zdjelu. Miješajte silikonskom špatulom dok smjesa ne postane sjajna, tekuća, ali gusta.

Koristim „Color Swirl – Three-Color Coupler Decorating Set“ za istiskivanje macaronsa. Sastoji se od 4 dijela – tri dijela koja se ubace u dresir vrećicu i prstena koji ih učvršćuje. Prvo treba svaki nastavak staviti u svoju dresir vrećicu. Zatim spojite nastavke, stavite na njih okrugli nastavak promjera 10 mm i pričvrstite okrugli dio kako biste sve učvrstili. Ukoliko nemate „color swirl“ stavite svaku smjesu u vlastitu malu dresir vrećicu bez nastavka, a zatim sve vrećice stavite u veliku vrećicu s nastavkom promjera 10 mm.

Istisnite macarons na lim za pečenje obložen masnim papirom. Ispod papira stavite šablonu s krugovima promjera 5 cm. Ukoliko želite, šablonu možete preuzeti u mom postu. Ostavite macarons na sobnoj temperaturi otprilike sat vremena dok se ne osuše.

Pecite ih na 120°C 20 minuta. Povremeno otvorite vrata pećnice kako bi iz nje izašla vlaga. Zatim ih ostavite da se potpuno ohlade.

Ganache od manga i bijele čokolade

Da biste napravili ganache od manga i bijele čokolade otopite bijelu čokoladu u mikrovalnoj pećnici na pola snage. Dodajte pire od manga koji ste prethodno zagrijali u mikrovalnoj pećnici i miješajte dok smjesa ne postane jednolika. Zatim dodajte omekšani maslac i miješajte dok se ne otopi. Pokrijte ganache prozirnom folijom i ostavite ga na sobnoj temperaturi dok ne postane maziv.

Slaganje

Stavite ganache u dresir vrećicu s okruglim nastavkom promjera 6 mm i istisnite ganache uz rub jedne polovice macaronsa. U sredinu istisnite malo džema od malina. Zatim macaron poklopite drugom polovicom. Ponavljajte postupak dok ne napunite sve macarons.

Fotografije: Pastry Maestra

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.