Recept s potpisom Roberta Hromalića: Pavlova

Ime Roberta Hromalića dobro je poznato pratiteljima slastičarske scene u Hrvatskoj, a ovaj poznati slastičar, vlasnik slastičarnice Le Kolač, danas s nama dijeli recept za Pavlovu.

Sastojci
Meringa
  • 100 g bjelanjaka
  • 100 g kristal šećera
  • 100 g šećera u prahu
Crème pâtissière
  • 300 g mlijeka
  • 3 g vanilije (aroma ili pasta)
  • 70 g žumanjaka
  • 50 g kristal šećera
  • 15 g gustina
  • 15 g glatkog brašna
I još
  • jagode ili voće po želji
Priprema
Meringa

Zagrijte pećnicu na 70°C.

U mikser stavite bjelanjke i počnite miksati. Postepeno dodajte kristal šećer i miksajte sve dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim špatulom lagano umiješajte šećer u prahu.

Napunite dresir vrećicu s nastavkom po želji pa na papiru za pečenje oblikujete meringu po želji.

Stavite sušiti u pećnicu 2 sata.

Crème pâtissière

Zakuhajte mlijeko s vanilijom.

U posudi pjenjačom pomiješajte žumanjke, šećer i prosijano brašno i gustin.

U smjesu postepeno dodajte mlijeko, a zatim sve vratite u lonac na laganu vatru.

Konstantno miješajte na laganoj vatri, a kada se krema zgusne kuhajte je još 2 minute miješajući.

Kada je gotova, kremu prebacite u čistu posudu i ohladite.

Ohlađenom kremom i voćem dekorirajte meringu.

Fotografije: Le Kolač

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.