Slavimo Dan slastičara – u nikad izazovnijim uvjetima

Dragi naši slastičari,

prošle godine kada sam vam poželjela sretan vaš dan, Međunarodni dan kuhara i slastičara, nisam mogla ni zamisliti kako će vaša i naša svakodnevica izgledati samo nekoliko mjeseci kasnije. Kako će, nažalost, izgledati i dvanaest mjeseci kasnije.

Mjeseci koji su za nama, kao i oni koji su pred nama, bili su i bit će vjerojatno najizazovniji u vašim slatkim karijerama. Izolacijski mjeseci mnogima od vas (osim onih koji su uspjeli organizirati dostavu) donijeli su zatvaranje objekta, a kratki bljesak nade i oporavka nakon toga ubrzo je ugašen ponovnim širenjem epidemije korona virusa.

Velike torte za svadbene svečanosti mnogima sada izgledaju kao davna prošlost, a uobičajenu gužvu za vikend, koja vam je možda nekad i išla na živce, sada većina vas, sigurna sam, nestrpljivo priželjkuje.

Nesigurna budućnost koja je pred nama ne daje nam puno razloga za optimizam, no mi vjerujemo da će se stvari ipak vratiti u normalu i da će vaših ruku djelo uskoro opet biti glavna zvijezda brojnih okupljanja i proslava.

Od samog početka želimo biti vaš glas – sada možda jače nego ikad. Samo zajedno možemo izaći i iz ove krize.

Zajedništvo koje nas spaja pokazali ste i kada ste, bez puno razmišljanja pristali biti dio naše akcije #recimoimhvala – projekt je to na koji smo u ovoj godini najponosniji.

Želimo vjerovati da će u mjesecima i godinama koje dolaze i vaša uloga sve češće biti prepoznata i priznata te da će i vama vaši vjerni gosti i kupci jednom reći „hvala“.

A mi? Mi ćemo vam to reći već danas – hvala vam. Hvala svima onima koji se bore za ovu slatku struku i kada izgleda da borba nema smisla, hvala svima onima koji slastičarstvo rade srcem i ljubavlju, hvala svima onima koji su ovo zanimanje odabrali jer su htjeli, a ne zato „jer nisu imali drugog izbora“, hvala svim onim profesorima i mentorima, svim iskusnim slastičarima i profesionalcima koji nesebično dijele svoje znanje s generacijama koje dolaze.

Mi smo tu zbog vas i za vas i to ne samo danas, već svih 365 odnosno 366 dana u godini – hvala vam što nas uključujete u svoje slatke priče.

Sretan vam vaš dan. 

Do nekog, nadam se sretnijeg javljanja, pozdravlja vas vaša

Kate

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.