Neizbježnu slasticu mnogi će pripremati baš danas pa vam mi donosimo pregled recepata za pincu koje smo objavili na našem portalu.
Jučer smo vam na portalu donijeli tekst o tomu koje će se slastice naći na blagdanskom stolu naših suradnica. Iako će Uskrs sve dočekati s drugačijom slatkom ponudom na stolu, jedan je slastica gotovo kod svih neizbježna. Riječ je naravno o tradicionalnoj uskršnjoj slastici – pinci ili sirnici.
Ukoliko ste i vi među onima koji danas pripremaju ove mirisne slastice, naš vam je pregled do sada objavljenih recepata svakako dobrodošao.
Pinca – slatki kruh
![](http://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2018/03/pinca-900x600.jpg)
Prvi recept za pincu objavljen na našem portalu još prošle godine jest onaj koji je s nama podijelila Inga Bašić s bloga Feeding Art. Njezina je pinca obogaćena okusima slatkih, suhih brusnica te ukrašena sjeckanim bademima.
Sirnice (pince)
![](http://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2018/03/pinca_slatkopedija_7-900x600.jpg)
Naša urednica Kate dugo je tražila savršeni recept za pince, isprobavajući razne varijante dok na kraju nije došla do one, njoj savršene – da se ovaj recept svidio i vama potvrđuje i činjenica da se lani našao među najpopularnijim uskršnjim receptima.
Pinca
![](http://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2019/03/pinca_2-900x600.jpg)
Nevena Josipović s bloga Mama Drama ove se godine na vrijeme počela pripremati za Uskrs pa je svoj recept za pincu, u koju idu i rum i rakija, s nama podijelila još u ožujku.
Istrijanska pinca
![](http://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2019/04/pinca_zminj-900x600.jpg)
Kristina Radetić Bertetić s nama je, uoči manifestacije Istrijanske pince pod čerepnjon na ugnjišće, podijelila recept za tradicionalnu istrijansku pincu – baš onakvu kakvu je, uz još tri Istrijanke, i ona pripremala na samoj manifestaciji.
Fotografije: Feeding Art, kate Bošković, Mama Drama, Turistička zajednica Općine Žminj