Nevena Josipović: “Kad god imam vremena, uskočim u kuhinju i pustim maštu na volju”

Nevena Josipović s bloga BakeCakes s nama je već podijelila recept za Laganu ljetnu tortu, a sad nam je otkrila i u komu je pronašla inspiraciju za pokretanje bloga te zašto je  pokrenula blog.

Ova velika ljubiteljica fotografije i slastica odlučila je spojiti te dvije ljubavi u jedno otvaranjem bloga pod nazivom Bake Cakes, a misao vodilja u izboru imena bila joj je jednostavnost. Njezina baka i majka uvele su je u svijet slastičarstva, a izrada slastica postala je njena ljubav. Kombiniranjem više recepata smišlja nove slastice koje objavljuje na svom blogu. Smatra da su ljubav, vrijeme i pravi alat ključ uspjeha u slastičarstvu.

Kako i kada se stvorila ideju o pokretanju bloga?

Od malih nogu uvijek me privlačila fotografija, potreba da slastice stavim u kadar i tada je sve krenulo. Jedna, dvije, tri fotografije i stvorila se ideja o pokretanju bloga . Blog je nastao s namjerom da svoje fotografije podijelim s ostalima te svoje recepte i ideje prenesem negdje gdje ću moći stvarati, istraživati i usavršavati svoje znanje.

Kako ste odabrali ime za svoj blog?

Sasvim slučajno. Danima sam tražila ideje i rješenja te shvatila da je jednostavnost na prvom mjestu. BakeCakes zvuči jednostavno i lako pamtljivo.

Što vas je privuklo izradi slastica?

To je jednostavno ljubav. Privukla me želja da probam nešto novo, da svoju kreativnost iskažem kroz slastice.

Od koga ste naučili izrađivati slastice?

Za to mogu zahvaliti svojoj mami i baki. Uz mamu sam naučila sve vezano za kuhinju. Kako sam odrastala, moja želja da se sama okušam u izradi slastica i jela općenito bila je sve veća i jača. Svaki odlazak baki vodio me u kuhinju, od salenjaka, domaće tjestenine, taj miris pekmeza, sve me to veže uz nju i zahvalna sam joj što me od malih nogu učila pojedine stvari.

Kreirate li vlastite recepte ili postojeće prilagođavate svom ukusu?

Imam jako puno recepata iz bakine bilježnice, naravno i mamine. Neke recepte jednostavno obožavam baš onakve kakvi jesu, a ponekad spojim dva, tri recepta u jedan, naravno s izmjenama i eto, tu pokažem svoju kreativnost.

Jesu li fotografije na vašem blogu autorske?

Naravno! Isključivo stavljam samo svoje fotografije jer su one dio mene i tako upotpunjujem svoj blog.

Koliko često pravite slastice? U kakvim situacijama najčešće pravite slastice?

Za slastice se zaista trudim odvojiti vrijeme. Nekada to bude tri, četiri puta u tjednu, a ponekad zbog nestašnog jednogodišnjeg sina to bude jednom tjednom. Meni ne treba posebna situacija ili prilika da napravim neku finu tortu ili kolač, jednostavno kada god imam vremena uskočim u kuhinju i pustim maštu na volju. U kuhinji dajem 100% sebe.

Imate li neku anegdotu vezanu za izradu slastica?

Oo da, imam! Jednom prilikom kremu za tortu sam ostavila na balkonu i naravno kada sam htjela provjeriti da li se ohladila shvatila sam da je mačak omastio svoj brk!

Koja je vaša omiljena slastica i zašto?

Moja omiljena slastica su muffini. Obožavam ih u svim verzijama, s čokoladom, voćem, slane i upravo zato su moj broj jedan.

Budući da ste početnik u blogerskom svijetu jeste li inspiraciju pronalazili u drugim blogovima?

Moja najveća inspiracija su ljudi kojima sam okružena. Ne bih rekla da sam inspiraciju pronašla u drugim blogovima, već sam shvatila da ono što volim moram pokrenuti.

Imate li uzora u blogerskom svijetu? Ako da, koga?

Budući da sam početnik još istražujem blogerski svijet pa mi je teško reći da imam određeno nekog uzora, ali volim svratiti na blog Domaćice i Matea’s Kitchn Stories.

Tek ste počeli, ali kako zamišljate budućnost vašeg bloga? Imate li velike ambicije kad je blog u pitanju ili ne?

Za sve je potrebno puno vremena, strpljenja i truda. Sami počeci su uvijek najteži. Kada pokrenete blog, imate stotinu pitanja koja vam se vrte u glavi… hoće li biti dobro, hoće li se ljudima svidjeti, hoćete li uspjeti… i onda u jednom trenutku krenete i više ne mislite stati. Tako ja gledam na svoj blog, imam ambicije i želim uspjeti kada je blog u pitanju, želim svoju kreativnost dijeliti s drugima, dobiti i kritike i pohvale. Dalek je još put preda mnom i znam da će biti uspona i padova, ali volim ono što radim!

Imate li neki savjet vezan za izradu slastica koji biste podijelili s našim čitateljima?

Potrebne su vam tri stvari. Ljubav, vrijeme i alat! Radite s puno ljubavi, uzmite dovoljno vremena i pravi alat u ruke.

Fotografija: BakeCakes

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.