Čokoladna jaja na oko koja su osvojila Instagram

Kada je autorica bloga Makoland, Martina, na svom Instagram profilu objavila ova jaja, Instagram je doslovno poludio – fotografije su postale dio brojnih priča na Instagramu, a nismo im odoljeli ni mi pa vam danas donosimo recept za jednostavne čokoladice koje još stignete pripremiti za uskršnje uživanje.

Sastojci
  • 3 – 4 cijele mliječne ili tamne čokolade
  • 1 – 2 cijele bijele čokolade
  • čokoladni bomboni u žutoj ili narančastoj boji
Priprema

Na pari/u mikrovalnoj pećnici rastopite mliječnu/tamnu čokoladu.

Na posudu s kipućom vodom, uz vrlo laganu vatru, stavite zdjelu s običnom mliječnom ili tamnom čokoladom istrganom na kockice. Ja čokolade uvijek radim s običnom mliječnom čokoladom jer nisam primijetila potrebu da kupujem višestruko skuplje čokoladne mrvice i sl. čokolade namijenjen baš za kuhanje.

Za veliku posudu za pečenje trebalo mi je cca 3-4 cijele čokolade.

Otopljenu čokoladu izlijte pa špatulom ravnomjerno rasporedite i lagano poravnajte. Ostavite par minuta dok se malo ne stegne, no ostane mekana na dodir.

Ponovite prvi korak s 1 -2 bijele čokolade.

Ostavite minutu – dvije dok se malo ne stegne i prestane biti jako tekuća.

Žlicom na mliječnu čokoladu kapajte veće kapljice otopljene bijele čokolade.

Genijalna stvar kod ovih čokoladnih jaja je da ne možete pogriješiti jer jaja na oko ima svakakvih. Kapljice bijele čokolade mogu biti okrugle, nepravilne, veće ili manje, a niti slučajne kape između neće izgledati loše.

Osim toga, žlicom možete svaku kapljicu malo ispraviti ili povećati jer su obje čokolade i dalje tekuće. Primjerice, meni se svidio onaj nepravilan izgled klasičnog jaja na oko, pa sam pojedine kapljice žlicom malo izduljila.

U kapljice bijele čokolade utisnite čokoladne bombone u žutoj ili narančastoj boji.

Iak ovaj korak možete zamijeniti i nekom kombinacijom jestivih boja i sl., ovi mi se žuti bombončići čine kao najbrži izbor.

Čokoladna jaja ostavite da se u cijelosti stegnu.

Nakon par minuta posudu ubaci u hladnjak da se čokolada u cijelosti stegne prije rezanja. Izbjegavajte zamrzivač jer bi čokolada mogla pobijeliti.

U cijelosti stegnutu čokoladu, oštrim i dugim nožem razrežite na kvadratiće /pravokutnike.

Stegnutu čokoladu možete rezati na jednake ili nejednake komade, manje ili veće, a možete je i trgati pa dobiti različite oblike. Grešaka nema.

Kako sam htjela izbjeći da se čokolada pretrgne na mjestima gdje se nalaze jaja na oko, išla sam sigurnijom verzijom pa nožem rezala pravokutnike od cca 5×8 cm (mjera je ugrubo, ali čisto da imate neku predodžbu koliko su čokoladice velike).

Čokoladna jaja složena u celofan i zavezana vrpcom ili male staklenke napunjene ovakvim čokoladnim jajima bit će najorginalniji znak pažnje obitelji i prijateljima, a veća staklenka puna ovih posebnih čokoladnih jaja na stolu bit će odlična zamjena klasičnim uskrsnim keksićima koje inače nudite gostima.

Trebam li napominjati da je ovo genijalan DIY i za radit s malim ručicama koje će s veseljem očistiti sve posude od otopljene čokolade?

Fotografije: Makoland

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.