Poznato je koje će se zemlje natjecati za titulu najboljih slastičara na svijetu

U finalu  Svjetskog prvenstvo u slastičarstvu i dekoriranju torti neće biti predstavnika Hrvatske.

U listopadu ove godine, točnije od 18. do 22. listopada u Milanu će se održati Svjetsko prvenstvo u slastičarstvu i dekoriranju torti. Prilika je to da najbolji pojedinici iz slatkog svijeta odmjere snage i pokažu svoje umijeće.

Organizator ovog natjecanja je Federazione Internazionale Pasticceria, Gelateria e Cioccolateria (FIPGC), a na njihovim je stranicama ovih dana objavljeno i koje će zemlje imati svoje predstavnike u finalu.

Tako će na natjecanju za najboljeg slastičara snage odmjeriti predstavnici Perua, Bolivije, Francuske, Australije, Italije, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Tajlanda, Kine, Rumunjske, Meksika, Maroka, Poljske, Belgije, Alžira, Mađarske, Tunisa i Egipta. Svaku zemlju predstavljat će tim od troje članova koji će u sklopu teme „Umjetnost i nacionalna tradicija“ morati pokazati svoje umijeće u radu s čokoladom, sladoledom i šećerom.

Na natjecanju za najboljeg dizajnera torti svoje će predstavnike imati Italija, Francuska, Sjedinjene Američke Države, Peru, Šri Lanka, Makao, Hong Kong, Mađarska, Kina, Brazil, Njemačka, Belgija, Poljska, Meksiko, Maroko, Nizozemska, Južna Koreja i Egipat.

Na ovom natjecanju Hrvatska, nažalost, neće imati svoje predstavnike.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.