Torta od sira, mrkve i lješnjaka

Mali predah do jagoda i malina donosi nam Ana Prša sa svojim receptom za tortu od sira, mrkve i lješnjaka.

Sastojci
(za tortu promjera 22 cm)
  • 300 g naribane mrkve
  • 300 g tostiranih mljevenih lješnjaka
  • 6 žumanjaka
  • 180 g šećera
  • 6 bjelanjaka
  • prstohvat soli
Krema
  • 500 g mascarpone sira
  • žličica paste od vanilije ili 2 burbon vanilin šećera
  • 30 g šećera u prahu
  • 20 g maslaca
  • 250 g slatkog vrhnja
Priprema
Kore

Žumanjke istući sa šećerom, dodati naribanu mrkvu i lješnjake i dobro sve izmiješati.

Bjelanjke s prstohvatom soli istući u snijeg, pa snijeg umiješati lagano s gornjom smjesom od mrkve.

Podijeliti smjesu na tri dijela pa peći jednu po jednu koru u kalupu obloženom papirom za pečenje na 170°C otprilike 15 minuta.

Ostaviti kore da se ohlade pa ih pažljivo skinuti s papira za pečenje.

Budite pažljivi, nema brašna, bit će nježne i lako će pucati. Ali ako se i to dogodi, nema veze, spojit će se opet kad ih nafilate kremom.

Krema

Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilijom. Na kraju mu dodajte otopljeni maslac pa dobro izmiješajte.

Slatko vrhnje istucite u šlag pa ga umiješajte u kremu od sira.

Slaganje

Na prvu koru stavite trećinu kreme i ravnomjerno razmažite. Zatim stavite drugu koru pa drugu trećinu kreme koju ćete opet ravnomjerno razmazati.  Na to ide i treća kora. Ostatkom kreme premažite tortu i ukrasite je po želji.

Fotografije: Ana Prša

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.