Jesenski upisni rok: evo u kojim županijama ima još mjesta za slastičare

Uskoro započinju upisi u srednje škole na jesenskom upisnom roku pa vam mi donosimo pregled slobodnih upisnih mjesta za zanimanja slastičar i pomoćni slastičar.

Kraj ovog tjedna donosi početak upisa u srednje škole na jesenskom upisnom roku, stoga je pravo vrijeme za to da vas upoznamo s time u kojim vas županijama očekuje još slobodnih mjesta u zanimanja slastičar i pomoćni slastičar. Kao što smo vas nedavno obavijestili, na ljetnom upisnom roku pravo upisala ostvarilo je 203 učenika u zanimanju slastičar te 135 u zanimanju pomoćni kuhar i slastičar.

Na jesenskom upisnom roku učenike, prema tablici objavljenoj na internetskoj stranici upisi.hr, očekuje 59 slobodnih mjesta u zanimanju slastičar i to najviše u Gradu Zagrebu i Vukovarsko-srijemskoj županiji – po 11 slobodnih mjesta. Treba, međutim, napomenuti da je u Gradu Zagrebu pet mjesta rezervirano za prilagođeni program, dok ih je u Vukovarsko-srijemsko županiji šest predviđeno za program na srpskom jeziku. Deset upisnih mjesta očekuje đake u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok ih je šest rezervirano u Sisačko-moslavačkoj i Međimurskoj županiji. Po pet slobodnih mjesta u ovom se zanimanju mogu naći u Ličko-senjskoj, dok su tri slobodna mjesta ostala u Bjelovarsko-bilogorskoj, Osječko-baranjskoj i Istarskoj županiji. Samo jedno upisno mjesto slobodno je u Zagrebačkoj županiji, dok su se sva upisna mjesta popunila u Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Virovitičko-podravskoj, Primorsko-goranskoj i Zadarskoj, a slobodna mjesta za slastičare ni na ljetnom roku nisu bila predviđena u Varaždinskoj, Šibensko-kninskoj, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Ukupno 109 slobodnih mjesta očekuje đake na jesenskom upisnom roku u zanimanju pomoćni kuhar i slastičar, od čega najviše, njih 14, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Zagrebu. Jedanaest je mjesta ostalo u Koprivničko-križevačkoj županiji, dok je u Krapinsko-zagorskoj deset slobodnih mjesta. Po devet mjesta je u Varaždinskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, osam ih je u Šibensko-kninskoj, a sedam u Osječko-baranjskoj županiji. Šest mjesta očekuje đake u Bjelovarsko-bilogorskoj, pet u Zagrebačkoj, a četiri u Karlovačkoj županiji. Samo dva su u Istarskoj županiji, jedno u Sisačko-moslavačkoj, dok niti jedno slobodno mjesto nije preostalo u Međimurskoj, Primorsko-goranskoj, Zadarskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Već od ljetnog upisnog roka, niti jedno slobodno mjesto nije bilo predviđeno u Ličko-senjskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Upisi u srednje škole na jesenskom roku započinju 21. kolovoza u 12:00 sati i traju do 28. kolovoza, a konačne liste bit će objavljene 1. rujna. Dodatne informacije o upisnom postupku pronađite na internetskoj stranici upisi.hr.

Fotografija:

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.