• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tart s orasima i smokvama

Tart s orasima i smokvama

Slatkopedija 17 kol 2020 Recept dana Leave a comment

Kraljice ljeta – smokve, našle su svoje mjesto u ovom neodoljivom tartu čiji nam recept stiže s bloga What’s for dessert? autorice Tamare.

Sastojci
Tijesto
  • 270 g oraha
  • 3 žlice šećera
  • 60 g hladnog maslaca
Nadjev
  • 250 g mascarponea
  • 100 g grčkog jogurta
  • 80 g meda
I još (za serviranje)
  • smokve
  • med
  • grubo sjeckani orasi
Priprema
Tijesto

Orahe i šećer sameljite u multipraktiku (možete ih samljeti fino kao prah ili pustiti malo teksture). Dodajte maslac i kratko pulsirajte da se sastojci povežu. Smjesu istresite na prijanjajuću foliju, oblikujte u disk i stavite u hladnjak na pola sata. Kad se smjesa malo ohladila, rasporedite ju u kalup pomoću prstiju. Raširite ju po dnu i formirajte stranice. Stavite kalup u hladnjak na pola sata, a zatim pecite 15 – 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pustite da se ohladi na rešetki, a zatim izvadite iz kalupa.

Nadjev

U zdjelici pomiješajte mascarpone, grčki jogurt i med. Kad se smjesa ujednači, izlijte ju na ispečeno i ohlađeno tijesto. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja na površinu rasporedite četvrtine smokve, pospite orasima i nakapajte medom.

Fotografija: What’s for dessert?

orasi prhko tijesto recept dana slatki recept smokve tamara tar what's for dessert 2020-08-17
Tags orasi prhko tijesto recept dana slatki recept smokve tamara tar what's for dessert

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Jesenski upisni rok: evo u kojim županijama ima još mjesta za slastičare

Sljedeći članak :

Japanski cheesecake

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!