Raste interes za zanimanje slastičar – evo koliko je učenika ostvarilo pravo upisa

Preko dvjesto budućih srednjoškolaca ostvarilo je pravo na upis u zanimanje slastičar, dok je 135 ostvarilo pravo na upis u zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.

Upisi u srednju školu na ljetnom roku privode se kraju pa smo zamolili Ministarstvo obrazovanja i znanosti da nam pošalju podatke o tomu koliko je učenika ostvarilo pravo na upis u zanimanje slastičar u školama diljem Hrvatske.

Prema tablici koju smo dobili od njih, ukupno je 203 učenika ostvarilo pravo upisa u najslađe zanimanje, i to najviše u Zagrebu u kojem je ukupno upisano 38 učenika u zanimanje slastičar, od čega 5 po prilagođenom programu. Prema ukupnom broju učenika koji su ostvarili pravo upisa, vidljivo je da interes za obrazovanje u ovom zanimanju raste, budući da je prema prošlogodišnjim podacima na ljetnom upisnom roku pravo upisa ostvarilo 184 učenika.

Kada je pak u pitanju zanimanje pomoćni kuhar i slastičar, na ljetnom upisnom roku pravo upisa ostvarilo je 135 osmaša.

Koliko će ukupno biti upisanih učenika u ova zanimanja treba tek vidjeti nakon što završi upisni postupak – ove informacije bit će poznate početkom sljedećeg mjeseca.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.