Smrznuti jogurt s borovnicama

Nekoliko minuta pripreme, nekoliko sati hlađenja i idealni ljetni desert je spreman.

Sastojci
  • 135 g borovnica
  • 20 g bijelog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 210 g grčkog jogurta
Priprema

Borovnice operite te usitnite štapnim mikserom, a zatim ih prebacite u lončić te ih, dodavši im šećer i vanilin šećer, kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Skuhanu smjesu prebacite u staklenu posudu i pustite da se zatim ohladi, a zatim prebacite u multipraktik i dodajte grčki jogurt te miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Gotovu smjesu prebacite u posudu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač na nekoliko sati (najbolje preko noći).

Jogurt izvadite iz zamrzivača desetak minuta prije serviranja kako bi se opustio i dobio kremastu strukturu.

Fotografije: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.