Hit s Instagrama: Ovaj Uskrs ukrasite svoje keksiće kao jaja na oko

Ovih dana korisnike Instagrama osvojili su keksići u obliku jaja na oko koje je pripremila Iva Šutić s Instagram profila @iwaiva.

Iz godine u godinu tražimo nove slatke i jestive dekoracije kojima ćemo dodatno ukrasiti naš dom, a pritom se i fino zasladiti.

Prošlih su nas godina tako osvajale ideje Martine s bloga Mako koja je dvije godine za redom ponudila čokoladna rješenja za slatku dekoraciju u obliku jaja na oko, a nova slatka dekoracija s istom tematikom danas nam stiže s Instagram profila @iwaiva autorice Ive Šutić koja je svoje medenjake ukrasila royal icingom bijele i žute boje kako bi dobila željenu dekoraciju.

Njezine upute za ukrašavanje keksića koje možete pripremiti po vama omiljenom receptu donosimo u nastavku.

„Recept za božićne keksiće vjerojatno imate svi, samo im maknite smjesu božićnih začina ili koristite bilo koji recept za prhke keksiće koji volite.

Razvaljala sam smjesu, ručno rezala ovako nepravilne oblike i pekla na cca 190 stupnjeva 7-8 minuta.

Za ukrašavanje pomiješajte 1 bjelanjak s cca 170 g šećera u prahu , dugo miksajte i pred kraj dodajte 1 žlicu limunovog soka. Dio smjese dodajte u vrećicu, odrežite joj vrh i keksiće obojite bijelom smjesom te pustite pola sata da se posuši. U drugi, manji dio, dodajte malo boje (jestive), ja sam miksala žutu i narančastu i također pomoću vrećice napravila žumanjak. Osušite preko noći.“

Podsjetimo na kraju da su Ivini snjegovići bili omiljena slatka dekoracija prije Božića.

Fotografija: Iva Šutić

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.