Najslađe dekoracije: neka vaš dom postane slađi uz ove dekoracije

Dekoracije napravljene od medenjaka ispunit će dom toplinom, ali i predivnim mirisom.

Iz godine u godinu tražimo novu inspiraciju za ukrašavanje naših domova. Spomenu li se ukrašavanje doma i mednjaci u istoj rečenici, većini će na pamet pasti kućica od medenjaka koja služi kao središnji ukras tijekom blagdana.

No, osim standardne kućice od medenjaka naš bloger Darko Debić s bloga Samo jedan griz ove je godine pokazao da kada su medenjaci u pitanju samo nebo je granica.

Tako smo vam na našem portalu već donijeli njegov recept za neodoljivi vijenac od medenjaka, a osim toga Darko nam danas donosi još tri ideje.

Umjesto standardne velike kućice od medenjaka možete napraviti više malih, koje postaju idealan ukras za vašu šalicu čaja.

I obična prazna staklenka može poslužiti kao prazno platno za dekoriranje – jednostavno u nju stavite umjetni snijeg te zabodite jedna, dva ili tri medenjaka, poneki borić i dobili ste neodoljivi božićni ukras.

Saonice pak s naslovne fotografije ovog teksta ostavit će bez daha svakog člana vaše obitelji, neovisno o tomu može li im taj ukras pokazati uživo ili preko video poziva.

Osim Darka, medenjaci su inspirirali i Ivu koja stoji iza Instagram profila @iwaiva. Ona je pak tri medenjaka složila u oblik snjegovića, ukrasila kraljevskom glazurom i zapakirala kao najslađe jestive darove.

No, nekad i nejestivi ukrasi mogu biti jednako slatki. Dokaz tomu su Ivini predivni ukrasi od nejestive smjese napravljene od vode, sode bikarbone i škrobnog brašna. Oblike u kojima ćete ih pripremiti birate sami, a najteži je dio imati dovoljno strpljenja da se vaše dekoracije stignu osušiti.

I na kraju, iako je samo došašće već pri kraju, nikad nije kasno za pripremu vijenca koji će krasiti vaš blagdanski stol. I ova nam ideja stiže s Ivinog profila – jednostavni vijenac ukrašen samo pšenicom i pamukom s eukaliptusom.

Vjerujemo da su vas ove ideje inspirirale i veselimo se vidjeti slatke prizore iz vaših domova.

Fotografije: Samo jedan griz, iwaiva

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.