Hrvatska predstavnica Silvia Cah bori se za titulu Pastry Queen

Na ovogodišnjem izdanju SIGEP-a održat će se i natjecanje Pastry Queen na kojemu će Hrvatsku predstavljati Silvia Cah pod mentorstvom Dragice Lukin.

Vodeći sajam na svijetu za područje sladoleda, slastičarstva, konditorstva te pekarstva održat će se od 20. do 24. siječnja u Rimini Expo Centru u organizaciji Italian Exhibition Group. Sajam, koji će ove godine doživjeti svoje trideset i deveto izdanje,  donosi mnoštvo zanimljivih radionica i natjecanja, a nama najzanimljivije je svakako natjecanje Pastry Queen.

Hrvatska se ove godine našla među dvanaest finalista u natjecanju za najbolju slastičarku svijeta. Hrvatska predstavnica Silvia Cah sa svojom će se mentoricom Dragicom Lukin za titulu najbolje slastičarke boriti s predstavnicama Brazila, Kolumbije, Filipina, Francuske, Japana, Indije, Maroka, Meksika, Rusije, Tajlanda i SAD-a. Ovogodišnje, četvrto izdanje natjecanja, održat će se 22. i 23. siječnja, a natjecateljice će morati napraviti slatke kreacije na temu „astrologije“ u više različitih kategorija.

Na SIGEP-u će se održati i osmi Gelato World Cup na kojemu će šezdeset natjecatelja iz dvanaest zemalja morati pokazati svoje znanje i umijeće kako bi impresionirali četrnaest međunarodnih sudaca. Natjecanje će obuhvatiti osam kategorija.

Na sajmu će biti zastupljen i sektor čokolade u kojemu će se okupiti najbolji talijanski i međunarodni proizvođači čokolade te strojeva, opreme i pomagala za izradu čokolade, a u ekskluzivnom izložbenom prostoru održat će se i natjecanje u izradi talijanske čokolade.

Osim navedenih natjecanja, organizatori su pripremili niz zanimljivih radionica, demo prezentacija i tečajeva te tematskih sekcija iz područja sladoleda, slastičarstva, čokolade, pekarstva i kave. Ukupna površina izložbenog prostora na kojemu će se održati ovogodišnje izdanje SIGEP-a je 123.000 m2, a sajam će biti otvoren svaki dan od 9:30 do 18:00 te zadnji dan od 9:30 do 15:00.

Poslovni posjetitelji ovog sajma dobivaju besplatne ulaznice za sve dane sajma, potrebno se samo prijaviti putem obrasca za prijavu na mrežnim stranicama MŽ Consulting &Fairsa, kojemu se svi zainteresirani mogu obratiti i za sva dodatna pitanja.

Fotografije: SIGEP, MŽ Consulting & Fairs

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.