• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Posao»Hrvatska predstavnica Silvia Cah bori se za titulu Pastry Queen

Hrvatska predstavnica Silvia Cah bori se za titulu Pastry Queen

Kate Bošković 08 sij 2018 Posao Leave a comment

Na ovogodišnjem izdanju SIGEP-a održat će se i natjecanje Pastry Queen na kojemu će Hrvatsku predstavljati Silvia Cah pod mentorstvom Dragice Lukin.

Vodeći sajam na svijetu za područje sladoleda, slastičarstva, konditorstva te pekarstva održat će se od 20. do 24. siječnja u Rimini Expo Centru u organizaciji Italian Exhibition Group. Sajam, koji će ove godine doživjeti svoje trideset i deveto izdanje,  donosi mnoštvo zanimljivih radionica i natjecanja, a nama najzanimljivije je svakako natjecanje Pastry Queen.

Hrvatska se ove godine našla među dvanaest finalista u natjecanju za najbolju slastičarku svijeta. Hrvatska predstavnica Silvia Cah sa svojom će se mentoricom Dragicom Lukin za titulu najbolje slastičarke boriti s predstavnicama Brazila, Kolumbije, Filipina, Francuske, Japana, Indije, Maroka, Meksika, Rusije, Tajlanda i SAD-a. Ovogodišnje, četvrto izdanje natjecanja, održat će se 22. i 23. siječnja, a natjecateljice će morati napraviti slatke kreacije na temu „astrologije“ u više različitih kategorija.

Na SIGEP-u će se održati i osmi Gelato World Cup na kojemu će šezdeset natjecatelja iz dvanaest zemalja morati pokazati svoje znanje i umijeće kako bi impresionirali četrnaest međunarodnih sudaca. Natjecanje će obuhvatiti osam kategorija.

Na sajmu će biti zastupljen i sektor čokolade u kojemu će se okupiti najbolji talijanski i međunarodni proizvođači čokolade te strojeva, opreme i pomagala za izradu čokolade, a u ekskluzivnom izložbenom prostoru održat će se i natjecanje u izradi talijanske čokolade.

Osim navedenih natjecanja, organizatori su pripremili niz zanimljivih radionica, demo prezentacija i tečajeva te tematskih sekcija iz područja sladoleda, slastičarstva, čokolade, pekarstva i kave. Ukupna površina izložbenog prostora na kojemu će se održati ovogodišnje izdanje SIGEP-a je 123.000 m2, a sajam će biti otvoren svaki dan od 9:30 do 18:00 te zadnji dan od 9:30 do 15:00.

Poslovni posjetitelji ovog sajma dobivaju besplatne ulaznice za sve dane sajma, potrebno se samo prijaviti putem obrasca za prijavu na mrežnim stranicama MŽ Consulting &Fairsa, kojemu se svi zainteresirani mogu obratiti i za sva dodatna pitanja.

Fotografije: SIGEP, MŽ Consulting & Fairs

čokolada dragica lukin italija kava konditorstvo pastry queen pekarstvo profesionalni slastičari rimini sajam sigep silvia cah slastičarstvo 2018-01-08
Tags čokolada dragica lukin italija kava konditorstvo pastry queen pekarstvo profesionalni slastičari rimini sajam sigep silvia cah slastičarstvo

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Predstavljena kuharica Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom

Sljedeći članak :

Karamel prutići

Povezani članci

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023
SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

Slatkopedija 17 svi 2023
Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Kate Bošković 14 ožu 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!