Torta od malina i čokolade

Više ste puta pokazali da volite kombinaciju čokolade i malina pa vjerujemo da ćete je voljeti i u ovom receptu za tortu od malina i čokolade koji nam stiže s bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak.

Sastojci
(za kalup promjera 24 cm)
Biskvit
  • 2 jaja
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 40 g glatkog brašna
  • 15 g gustina
Krema od malina
  • 300 g malina
  • 80 g šećera
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 vrećica želatine + 4 žlice hladne vode
Čokoladna krema
  • 150 g čokolade
  • 90 ml slatkog vrhnja
  • ½ vrećice želatine + 2 žlice hladne vode
Mascarpone krema
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 500 g sira mascarpone
  • 3 žlice šećera u prahu
I još
  • svježe voće (za dekoraciju)
Priprema
Biskvit

Mikserom dobro izradite jaja i šećere.

Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte.

Smjesu istresite u kalup promjera 24 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Biskvit pecite na 180°C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom).

Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi.

Krema od malina

Prokuhajte maline, šećer i limunov sok te propasirajte kroz cjedilo.

Ostavite umak da se ohladi i namočite želatinu u vodi da nabubri.

Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu.

Čokoladna krema

Natrgajte čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem.

Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu.

Mascarpone krema

Mikserom izradite slatko vrhnje.

Posebno izmiksajte mascarpone i šećer te smjesi dodajte izrađeni šlag.

Kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte smjesu od čokolade, a u drugi od malina.

Slaganje

Ohlađeni biskvit premažite prvo kremom od čokolade te ostavite da se malo stisne, a zatim s kremom od malina.

Tortu dobro ohladite i ukrasite sa svježim voćem.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.