Pazinski cukerančić dobio posebno pakiranje

Pazinska slastica koja je uvrštena na Listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara odnedavno ima i posebno promotivno pakiranje.

Jedina istarska slastica koja je uvrštena na Listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara, pazinski cukerančić, nedavno je dobila svoje promotivno pakiranje koje je svečano predstavljeno u Kaštelu Pazin.

Ovo jedinstveno pakiranje izrađeno je u svrhu promocije kulturne i gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg brendiranja i jačanja prepoznatljivosti pazinskog cukerančića kao autentičnog proizvoda ovog kraja.

Pakiranje dolazi u tri veličine – maloj za jedan cukerančić, srednjoj za pet te velikoj u koju stane čak 15 cukerančića. Dizajn potpisuje Tina Erman Popović, a prilikom izrade ovog pakiranja posebna se pažnja posvetila kvaliteti kutija i njihovoj prilagodbi transportu, kako bi se očuvala jedinstvena forma cukerančića, kao i svi njegovi okusi i mirisi. U pakiranje je uvršten i informativni letak s recepturom na hrvatskom i engleskom jeziku.

„Ovo jedinstveno pakiranje pazinskog cukerančića upotpunit će njegovu prezentaciju na tržištu, ali i otvoriti brojne nove mogućnosti. Želja nam je da se ova promotivna pakiranja koriste kao prepoznatljiv proizvod ili suvenir kojeg će rado, kao desert ili uspomenu, kupovati i domaći i strani gosti,  koji će oplemeniti ponudu slastičarnica, suvenirnica, kušaona, vinarija i restorana te nam otvoriti put da i dalje zajedno i uspješno komuniciramo važnost koju cukerančić ima za ovaj kraj,“ izjavio je gradonačelnik Grada Pazina i predsjednik LAG-a Središnja Istra Renato Krulčić.   

Treba na kraju napomenuti da predstavljanje ovog promotivnog pakiranja predstavlja samo jednu u nizu aktivnosti kojom LAG-a Središnja Istra, kao nositelj projekta zaštite „Pazinskog cukerančića“, nastoji očuvati vrijednu tradiciju izrade cukerančića te ga dodatno valorizirati u gastronomskom, ali i turističkom smislu.

Fotografije: LAG Središnja Istra

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.