Akcija #recimoimhvala: u suradnji s hrvatskim slastičarnicama, zasladit ćemo najsvečaniji dan pripadnicama hitnih službi

Dragi čitatelji,

teško je posljednjih dana pronaći nešto pozitivno u moru negativnih događaja koji su pogodili Hrvatsku i svijet. I dok se gotovo cijeli svijet bori s epidemijom korona virusa, naš glavni grad i njegovu okolicu pogodio je teški potres  i ostavio trajne posljedice za stanovnike.

Ipak, u moru tužnih vijesti nađu se i one neke ljepše i vedrije. Tako smo proteklog vikenda pisali o akciji #PerDireGrazie koju je u susjednoj Italiji pokrenula slastičarnica Le Torte di Giada, a zahvaljujući kojoj će petnaest talijanskih mladenki koje rade kao liječnice i medicinske sestre i podnose najveći teret borbe protiv korona virusa, dobiti besplatne svadbene torte.

Nije nam puno trebalo da sličnu akciju pokrenemo i u Hrvatskoj, kako bismo i našim junakinjama zahvalili na onomu što rade. Stoga smo kontaktirali slastičarnice iz raznih dijelova Hrvatske i pozvali ih da nam se pridruže u našoj akciji #recimoimhvala, u kojoj bismo ne samo liječnicama i medicinskim sestrama, već i policajkama, ženama vatrogascima, magistrama farmacije i farmaceutskim tehničarkama – svima onima koji rade u hitnim službama, a koje namjeravaju uploviti u bračnu luku do kraja ove kalendarske godine, darovali svadbenu tortu.

Brojne su slastičarnice već pristale postati dio ove slatke akcije, od brojnih još čekamo odgovor. Naravno, pozvani su i svi oni koje nismo kontaktirali, a koji imaju svoju slastičarnicu – slobodno se javite na mail adresu kate.boskovic@slatkopedija.hr – cilj nam je kad sve ovo prođe vratiti osmijeh na lice onima koji sada vraćaju zdravlje na naše ulice.

Točan broj mladenki kojima ćemo na ovaj način moći zasladiti vjenčanje i zahvaliti na onomu što rade za svih nas, još ne znamo, ali ćemo vas o tomu pravovremeno obavijestiti. U danima koji dolaze objavljivat ćemo tekstove o slastičarnicama koje su pristale biti dio naše akcije i predstavi im njihov rad, a onda ćemo vas pozvati da nam javite koja mladenka iz hitnih službi zaslužuje da baš njoj zasladimo vjenčanje.

Teška vremena u kojima se nalazimo ponovno su dokazali da smo složni kad je teško – nemojmo zaboraviti ostati zajedno i kad prođu teška vremena. Kada sve ovo prođe, kada korona nestane s naslovnica naših novina, a dječji smijeh se vrati u parkove i na ulice naših gradova, nemojmo zaboraviti one koji su nesebično dali sve od sebe kako bi ova kriza što brže prošla.

Zasladimo im najsvečaniji dan života i omogućimo im da im 2020. ipak ostane u lijepom sjećanju.

Do skorog ponovnog javljanja, pozdravlja vas vaša

Kate

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.