Siječanj je već prošao, a mi tek sada stavljamo „točku na i“ prethodne godine

Dragi čitatelji,

iako je već drugi dan drugog mjeseca godine od koje se mnogo očekuje, a za koju još nismo sigurni hoće li ispuniti barem dio tih očekivanja, vrijeme je da stavimo „točku na i“ prethodne, teške i iscrpljujuće, godine.

Kao što sam napisala i u tekstu za naš treći rođendan, najveći uspjeh u prethodnoj godini za nas je činjenica da smo tu godinu – preživjeli. Bio je to najveći izazov u godini koja je iz dana u dan donosila nove izazove i nove probleme čije smo rješenje morali negdje po putu smišljati.

Ipak, godinu za nama pamtit ćemo po pozitivnoj energiji koja nas je u najvećim izazovima povezivala. Dokazalo se tako još jednom da slastice spajaju ljude – jer ste se našem portalu svaki dan iznova vraćali, naše recepte u svojim domovima pripremali, savjete primjenjivali, priče dijelili…

Uživali ste s nama u izazovu #cokoladomprotivkorone u suradnji s našim partnerima iz Barry Callebauta te dokazali da nije lako biti slastičar u izazovu #damijebitislasticar. Imali smo priliku u godini u kojoj su otkazane brojne svadbe, u suradnji s našim slastičarnicama diljem Hrvatske, zasladiti vjenčanja djelatnicima hitnih službi u sklopu naše akcije #recimoimhvala.

Kraj godine zasladili smo našim odbrojavanjem do adventa u kojem su nam se pridružili brojni blogeri i hrvatski portali, a u sklopu kojeg smo podijelili više od 20 darova.

Sretni smo što smo vam godinu, uz brojne recepte naših blogerica i blogera te naših vjernih čitateljica, zasladili i provjerenim receptima hrvatskih slastičarki i slastičara poput Tereze Alabande, Roberta Hromalića, Vesne Nakić, Suzane Kvesić, Stelle Fortune, Luke Pavića i Josipa Pudare.

Zahvalni smo što smo u godini koja će većini ostati u gorkom sjećanju imali priliku svaki dan donositi slatke priče – otkrivati vam nova slatka mjesta, nove slatke internetske adrese, s vama listati najslađe stranice novih kuharica, obavještavati vas o novitetima u svijetu slastičarstva i sladoledarstva te vam otkrivati gdje vas očekuju slatke edukacije.

Znamo da ćemo sve to nastaviti raditi i u ovoj godini, čiji je prvi mjesec već iza nas. Ponosni smo što smo u novoj godini koja je započela u najtužnijim okolnostima u kojima su svi pogledi upereni u potresom pogođena područja, imali priliku pridružiti se Slavku Švagelju u organizaciji i realizaciji slatke akcije pečenja kolača za volontere i žrtve potresa.

Novih jedanaest mjeseci nas čeka – neizvjesnost je i dalje prisutna i stoga nećemo davati velika obećanja, nećemo otkriti o čemu sanjamo i čemu se nadamo u 2021., ali ćemo vam reći da u tišini već radimo na nekim novostima koje ćemo s vama podijeliti, ako sve bude po planu, početkom proljeća.

Hvala vam što ste nam bili tu i hvala vam što ostajete uz nas i naše slatke teme.

Do sljedećeg javljanja, pozdravlja vas vaša

Kate

Fotografija: Mirjana Bošković Smrekar

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.