Griješiti je ljudski: podijelite s nama svoje najveće slatke promašaje uz #damijebitislasticar

Koliko smo puta promislili: „Da mi je biti slastičar“, gledajući u propali kolač koji smo htjeli poslužiti na obiteljskom okupljanju.

Koliki su nam biskviti pregorjeli, kreme se razlile, torte uništile, keksići propali… Koliko smo puta razočarano gledali u svoje slatke uratke i mislili: „Eh, da mi je biti slastičar.“

Moja priča ide ovako – jučer sam pripremala kore za mini Pavlove – jednu od omiljenih slastica u mom domu. I dok sam punila drugi lim za pečenje, prvi je već bio u pećnicu koju sam, vjerovala sam tada, upalila na 100 stupnjeva s ventilatorom. Desetak minuta kasnije otkrila sam da je moje vjerovanje bilo pogrešno i da sam, umjesto na 100, pećnicu upalila na 200 stupnjeva s ventilatorom i tako umjesto neodoljivih malih slastica dobila lim pun pregorjelih kora za Pavlovu.

Naravno, nije to ni prvi ni zadnji put da mi slastica nije uspjela – takvih je slučajeva bilo već prije (sigurno se sjećate i moje priče o propalom kolaču), a takvih će slučajeva, sasvim sam sigurna, biti još i u budućnosti.

Istina, godine iskustva u pripremi slastica smanjuju mogućnost fatalnih grešaka, ali greške se uvijek dogode, svakomu od nas, vjerojatno tu i tamo (iako znatno rjeđe) i samim slastičarima.

I stoga smo odlučili na našim društvenim mrežama dati prostora i takvim pričama – pričama o neuspjelim kolačima, o slasticama koje nisu zasjale u punom sjaju, o tortama koje nisu doživjele svojih pet minuta slave, o eksperimentima koji su neslavno završili.

Od danas pa sve do našeg trećeg rođendana, 2. lipnja 2020. prikupljat ćemo vaše priče o neuspjelim kolačima – uz #damijebitislasticar i označavanje naših službenih stranica na društvenim mrežama, podijelite s nama svoje najveće slatke promašaje. Sigurni smo da se i u vašem mobitelu, među prekrasnim fotografijama uspjelih slastica, tu i tamo ipak pronađe i neka koja prikazuje neki, ne baš tako uspjeli, pokušaj pripreme slastica. E, baš to mi tražimo.

Pišite nam, pričajte nam kako je došlo do propasti kolača i zašto ste i vi pomislili #damijebitislasticar, a mi ćemo na kraju, na naš rođendan autore onih priča koje nas osvoje nagraditi odabranim proizvodima iz našeg webshopa. Ako želite osvojiti naše majice i/ili torbe, pravo je vrijeme da s nama podijelite svoje najveće slatke promašaje. Čekamo vas.

Fotografije: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.