Oni rade najbolji panettone: poznati pobjednici Panettone Daya

U Milanu je početkom ovog tjedna održano natjecanje na kojem su pobjedu u tri kategorije odnijeli Gianluca Prete, Barbara Veronica Braghero te Magda Fasciglione.

Veliko finale natjecanja Panettone Day održalo se 15. rujna 2020. u Milanu. Pobjednici ovog natjecanja su Gianluca Prete, Barbara Veronica Braghero i Magda Fasciglione.

Kandidati su se natjecali u tri kategorije: tradicionalni panettone, kreativni panettone te panettone s Ruby čokoladom. Odluku o pobjednicima donio je stručni žiri kojim je presjedao veliki majstor Iginio Massari, a u kojem su sjedili još i Francesca Bertolini, Debora Massari, Sal De Riso i Vittorio Santoro. Odluku o pobjedničkim panettonijima žiri je donio na osnovu nekoliko kriterija, a to su: način pripreme, izgled, miris, boja i okus. Natjecanje se održalo u Sala Mengoni smještenoj u prekrasnom ambijentu galerije Vittorio Emanuele koja je pravi simbol grada iz kojeg panettone vuče korijene.

Inače, Panettone Day je ekskluzivno natjecanje koje tvrtka Braims promovira u parntnerstvu s Novocartom u suradnji s Callebautom, FB-om i Vitalfoodom te uz tehničko partnerstvo Cast Alimenti, a čija je svrha nagrađivanje onoga tko izradi najbolji panettone te promicanje izvrsnosti talijanskih slastica.

Dvadeset i pet finalista ovog natjecanja imat će priliku od 12. listopada pa sve do 8. studenog 2020. izložiti svoj panettone u privremenoj trgovini na Corso Garibaldi, na ekskluzivnoj lokaciji u srcu Milana gdje će se prodavati kako bi posjetitelji mogli kušati izvrsnost najtipičnije milanske slastice.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.