Sve već miriše na Božić: u Milanu se bira najbolji panettone

Finale natjecanja Panettone Day održat će se u Milanu, a najbolji će biti proglašeni u čak tri kategorije – tradicionalnoj, kreativnoj i onoj s ruby čokoladom.

Iako nas od Božića dijeli još više od tri mjeseca, u Milanu će u utorak sve mirisati na Božić. Naime, tamo će se 15. rujna u Sala Mengoni del Ristorante Cracco u Galleriji održati finale Panettone Dayja, natjecanja koje organizira Braims s partnerom Novacartom te u suradnji s Callebautom, Vitalfoodu, FB-om i CAST Alimentijem.

U samoj završnici ovog natjecanja naći će se 25 od prvotnih 278 panettonea za čiju je pripremu zaslužno 146 profesionalnih slastičara iz cijele Italije. Žirijem koji će odlučivati o najboljima u tri kategorije: tradicionalni panettone, kreativni panettone i panettone s ruby čokoladom presjedat će poznati talijanski slastičar Iginio Massari. U finalu se našlo petnaest tradicionalnih panettonea, pet kreativnih i pet s ruby čokoladom.

Kao i svake godine, dvadeset i pet najboljih panettonea koji su dospjeli do finala ovog natjecanja bit će ponuđeno na prodaju u Temporary Store Panettone Day u Milanu u razdoblju od 12. listopada do 8. studenog.

Osnovni cilj ovog natjecanja, koje je ove godine došlo do svog osmog izdanja, jest promoviranje obrtništva u Italiji te širenje kulture jednog od najprepoznatljivijih talijanskih slatkih simbola – panettonea.

Izvor: dolcegiornale.it

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.