• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Nutella rođendanska torta

Nutella rođendanska torta

Slatkopedija 12 kol 2017 Recept dana Leave a comment

Na blogu Slatki začin autorice Gracijele Došen pronašli smo recept za Nutella rođendansku tortu, idealnu za sve ljetne proslave.

Sastojci
Biskvit
  • 6 jaja
  • 130 g šećera
  • 60 g čokolade
  • 2 žlice ulja
  • 120 g glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 g tostiranih mljevenih lješnjaka
Krema
  • 675 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 35 g šećera u prahu
  • 9 listića želatine ili 1,5 vrećica mljevene želatine
  • 225 g Nutelle
  • 3 žlice Bailysa
Preljev
  • 150 ml vode
  • 75 ml mlijeka
  • 1 velika žlica šećera
  • 3 žlice Bailysa

* svaku koru premazati s dvije žlice Nutelle

Glazura
  • 100 g čokolade
  • 150 g Nutelle
  • 1 žlica ulja
  • malo tostiranih lješnjaka za posipanje
Priprema
Biskvit

Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg te dodati 65 g šećera. U drugoj posudi izmiksati žumanjke sa 65 g šećera.

Na pari otopiti čokoladu s uljem. Dodati žumanjcima.

Dodati brašno s praškom za pecivo i lješnjake.

Lagano drvenom kuhačom u nekoliko pokreta umiješati bjelanjke.

Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Provjeriti  čačkalicom kada je biskvit pečen.

Ohlađeni biskvit prerezati na tri dijela.

Krema

Izraditi slatko vrhnje u šlag. Dodati šećer u prahu, pripremljenu želatinu, liker i Nutellu.

Redoslijed slaganja

Prva kora-preljev-Nutella-krema

Druga kora-preljev-Nutella-krema

Treća kora-preljev-Nutella-krema

Glazura

Na pari otopiti čokoladu i nutellu sa žlicom ulja. Miješati dok se ne sjedini. Premazati tortu i posuti s mljevenim tostiranim lješnjacima.

Fotografije: Slatki začin

[print_link]

blog čokolada gracijela došen lješnjaci nutella recept dana slatki recept slatki začin torta želatina 2017-08-12
Tags blog čokolada gracijela došen lješnjaci nutella recept dana slatki recept slatki začin torta želatina

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Točkasti cheesecake

Sljedeći članak :

Dinja – povrtnica slatkog okusa

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!