• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Točkasti cheesecake

Točkasti cheesecake

Slatkopedija 11 kol 2017 Recept dana Leave a comment

Na blogu Happiness is homemade autorice Emine Horvat danas smo pronašli recept za ovaj fini i vizualno zanimljivi točkasti cheesecake.

Sastojci
Podloga
  • 240 g keksi (McVities Digestive)
  • 3 žlice kakaa
  • 2 žlice šećera
  • 115 g maslaca
Krema
  • 600 g omekšalog krem sira
  • 1 žlica šećera
  • 2 jaja
  • 70 g tamne čokolade
  • pola vanilin šećera
  • 140 g kiselog vrhnja
Priprema
Podloga

Usitnite kekse – ako nemate mašinicu za to, možete staviti kekse u vrećicu i preko njih prelaziti valjkom da ih zdrobite ili ih istući batom za meso, kako vam je lakše.

Upalite pećnicu i stavite da se zagrije na 160°C.

Namastite okrugli kalup (ja sam koristila onaj promjera 26 cm).

U zdjeli pomiješajte kekse, šećer, kakao i otopljeni maslac.

Smjesu dobro utisnite u pripremljeni kalup.

Krema

U zdjelu stavite sir pa ga tucite da bude gladak.

Postupno u sir dodajte šećer i izmiksajte.

Također dodajte i jaja, jedno po jedno i iza svakog lagano izmiksajte.

Dodajte još vanilin šećer i kiselo vrhnje pa tucite da se smjesa spoji i bude glatka.

Odvojite malo smjese u jednu šalicu pa ostavite sa strane.

Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici na niskoj temperaturi.

Umiješajte otopljenu čokoladu u smjesu koju ste izdvojili i ostavili sa strane.

Smjesu od sira ulijte u kalup, na pripremljenu podlogu od keksa, i poravnajte.

Izrada točkica

Točkice se rade vrećicom za ukrašavanje ili špricom i to s običnim okruglim nastavkom.

Napunite vrećicu/špricu smjesom od sira i čokolade koju ste ostavili sa strane.

I jednostavno točkajte tortu – nanosite čokoladnu kremu u obliku točkica na kremu od sira.

Stavite tortu u pećnicu, na 160°C i to na 50 minuta do sat vremena.

Kad je torta pečena, isključite pećnicu i ostavite tortu u pećnici još nekih sat vremena.

Nakon toga možete izvaditi tortu i staviti ju na hlađenje kroz noć.

Kad se torta ohladi samo odstranite okvir od kalupa i možete poslužiti svoj točkasti cheesecake.

Fotografije: Happiness is homemade

[print_link]

blog cheesecake čokolada emina horvat happiness is homemade recept dana slatki recept točkasti cheesecake 2017-08-11
Tags blog cheesecake čokolada emina horvat happiness is homemade recept dana slatki recept točkasti cheesecake

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Škola slastičarstva za početnike

Sljedeći članak :

Nutella rođendanska torta

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!