Novo normalno i u natjecanju strukovnih škola: online izdanje WordSkillsa

Izlučna natjecanja u travnju trebala bi se održati u online obliku, dok se za završnicu nadaju da će biti uživo u Zagrebu.

Državno natjecanje učenika strukovnih škola Worldskills Croatia ove će se godine održati u obliku na koji smo se svi već naviknuli – online. Dok je prošlogodišnje izdanje bilo otkazano zbog pandemije korona virusa, organizatori su ga ove godine odlučili ipak održati virtualno.

Istaknuli su da su svjesni da to nije najbolji način održavanja natjecanja, ali je trenutno jedini način. Ova se odluka odnosi na izlučna natjecanja planirana za travanj, dok se za ona koja bi se trebala održati u svibnju ipak nadaju da će biti održana uživo u Zagrebu.

Organizatori su također istaknuli kako provedba online natjecanja zahtijeva prilagodbu od strane sudionika te zamolili škole da poduzmu nužne korake koji će učenicima omogućiti sudjelovanje. Potrebna oprema za svaku disciplinu bit će objavljena na mrežnim stranicama www.worldskillscroatia.hr.

Novost uvedena ove školske godine odnosi se na organizaciju i prijavu sudjelovanja natjecatelja i mentora koja će se odvijati isključivo kroz novi informacijski sustav WSC-SINAS.

Fotografija: Unsplash

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.