Najčitanije teme naše treće godine

Godina za nama donijela nam je povećanje broja čitatelja i pratitelja na našim društvenim mrežama, a evo koje su teme privukle najviše vaše pažnje.

Tijekom naše treće godine na našem smo vam portalu donijeli niz zanimljivih vijesti i intervjua, priča i izvještaja. U godini za nama vi ste najveće zanimanje pokazali za teme otvaranja novih slatkih objekata te za zanimljive razgovore sa slastičarima i blogerima.

Na desetom mjestu pregleda najčitanijih tekstova u trećoj godini našeg postojanja tako se našla vijest o tomu da je Skradin, zahvaljujući Vesni Nakić, koja je tamo otvorila svoju Slatku radionicu, dobio svoju novu slatku adresu i to točno dan nakon našeg drugog rođendana.

Iz rubrike Zdrave slastice među deset najčitanijih tekstova stigao je intervju s Helenom Jakoliš, autoricom bloga Zdravo i slasno koja nam je u velikom razgovoru predstavila svoju novu knjigu, ali i ispričala sve o tomu kako se hrabro nosi s brojnim dijagnozama s kojima se do sada suočila te kako pripremati zdrave i ukusne slastice.

Vijest o tomu da se u Zagrebu otvara prvi hrvatski Muzej čokolade u sekundi se proširila društvenim mrežama, a još veće oduševljenje donijela je vijest da se traže djelatnici za rad u tom preslatkom Muzeju. I vi ste često klikali na nju (a možda i slali prijave) pa je ona zauzela osmo mjesto ovog pregleda.

Na sedmom mjestu našla se jedna simpatična vijest o jestivoj čestitki kojom je Anita Firšt mužu čestitala rođendan, a u kojoj je iskoristila sve njemu omiljene slatkiše te time oduševila njega, ali i brojne korisnike društvenih mreža.

Dvije prijateljice koje su u Zagrebu ostvarile svoj san otvorivši Melt i stvorivši tako zdravo i slatko mjesto za uživanje u ukusnim slasticama bez grižnje savjesti privukle su pozornost mnogih i došle do šestog mjesta našeg pregleda.

Poznata splitska slastičarka Tereza Alabanda prošle je godine predstavila svoj hvalevrijedan projekt Pastry Maestra, a upravo smo mi prvi medij koji je o tomu pisao. Da cijenite intervjue s ljudima iz struke dokazali ste i velikim brojem klikova na ovaj tekst koji je tako stigao na peto mjesto ovog pregleda.

Uživanje u pravim, kvalitetnim turskim slasticama od sada više nije rezervirano samo za posjet Turskoj jer od prošle godine u Zagrebu imamo pravu tursku slastičarnicu La Turka u kojoj se nude izvorne turske slastice neodoljivih okusa. Da i sami volite ove slastice dokazali ste dovevši ovaj tekst na četvrto mjesto godišnjeg pregleda.

U lipnju prošle godine razgovarali smo s mladim i ambicioznim splitskim slastičarom Lukom Pavićem koji nam je otkrio sve o svom dosadašnjem obrazovanju, kao i o svojim slatkim planovima, a vama se ovaj tekst toliko svidio da je zauzeo treće mjesto našeg pregleda.

Lorena Mihelčić novo je ime na hrvatskoj blogerskoj sceni koja publiku osvaja slasticama koje izgledaju kao iz vrhunskih slastičarskih časopisa. Naš razgovor s njom odmah je privukao veliku pažnju čitatelja pa se tako našao na drugom mjestu.

Sam vrh najčitanijih tekstova u našoj trećoj godini pripao je priči o tomu kako je Split dobio svoj prvi knedla bar Borgo, koji su otvorili Ema Baković i Mario Babić. Raznolika ponuda slatkih i slanih okusa u obliku omiljenih knedla osvojila je Splićane i njihove goste, a vidljivo je i naše čitatelje.

Fotografije: Slatka radionica by Vesna Nakić; Zdravo i slasno; Muzej čokolade; Anita Firšt; Melt; Pastry Maestra; La Turka; Luka Pavić; Daj kolačić; Borgo

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.