Slatki posao: traže se djelatnici za rad u prvom hrvatskom Muzeju čokolade u Zagrebu

Ovaj slatki muzej bit će smješten u Varšavskoj ulici, a dobra vijest za sve zainteresirane je i da upravo okupljaju svoj tim tj. traže djelatnike.

Jučer je na društvenim mrežama u Hrvatskoj zavladala prava slatka histerija nakon što je objavljena vijest o tomu da će Zagreb krajem listopada dobiti svoj prvi Muzej čokolade.

Naime, kako piše na službenoj Facebook stranici samog Muzeja, ova nova slatka lokacija zamišljena je kao „tematski park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju“ u kojem će posjetitelje, kroz interaktivni pristup, provesti na put kroz vrijeme, podražavajući im osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno okusa.

Osim toga, svi ljubitelji čokolade će u muzejskoj trgovini imati priliku kupiti proizvode iz asortimana malih hrvatskih čokolatijera.

Dobra vijest za sve one koji željno iščekuju otvaranje ovog Muzeja, jest i to da u Muzeju upravo okupljaju svoj tim te traže djelatnike koji su ljubitelji čokolade te koji žele postati eksperti koji znaju sve o povijesti čokolade  i u trenu razlikuju kvalitetnu čokoladu od šećerne table te koji žele naučiti obrađivati čokoladu i to podijeliti s publikom. Kako navode na svojoj Facebook stranici, rad u Muzeju obuhvaća poslove od pratnje i vodstva posjetitelja, vođenja pokaznih radionica s čokoladom, rad u trgovini čokolade u sklopu Muzeja. Svi će zaposlenici proći obuku koja uključuje sve što treba znati prije početka rada, a prethodno iskustvo nije nužno, iako je dobrodošlo iskustvo rada u trgovini ili slastičarstvu.

Prijava za ovaj slatki posao vrši se slanjem motivacijskog pisma i životopisa na mail adresu posao@svijetcokolade.hr do 10. rujna, a otvaranje Muzeja na adresi Varšavska ulica 5 očekuje se krajem listopada.

Fotografija: Facebook stranica Muzej čokolade Zagreb

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.