Najbolji recepti mjeseca kolovoza

Zadnjeg dana u mjesecu donosimo pregled onih recepata koji su nas posebno zasladili.

Kolovoz je prošao za tren, a da nam bude posebno sladak pobrinule su se naše suradnice Emina Horvat, Nevena Josipović i Gracijela Došen te Mađarski institut iz Zagreba.

Točkasti cheesecake

Emina Horvat s bloga Happiness is homemade s nama je podijelila recept za točkasti cheesecake, koji osim svojim okusom, privlači zanimljivim izgledom.

Bijela torta

Čest gost našeg portala Nevena Josipović s bloga BakeCakes nama je podijelila recept za bijelu tortu, koja savršeno kombinira okuse badema, mascarponea i limuna.

Pita sa sirom i breskvama

Ovaj je recept obilježio zadnji vikend u kolovozu, a s nama ga je podijelila Gracijela Došen s bloga Slatki začin. Iskoristite breskve dok ih još ima i pripremite ovu slatku pitu.

Doboš torta

Nakon što smo istražili zanimljivu povijest najpoznatije mađarske torte, s vama smo podijelili izvorni recept Józsefa C. Dobosa koji je s nama podijelila Ana Sekereš Rukavina iz Mađarskog instituta u Zagrebu.

Franjina pita

Titula najčitanijeg recepta kolovoza pripala je receptu za Franjinu pitu, još jednom receptu s bloga Slatki začin. Gracijela Došen otkrila nam je kako uspješno spojiti prhko tijesto, orahe i svježi sir.

Fotografije: Slatki začin, Happiness is homemade, BakeCakes i Vivien Sziklai (Gabriella Hammer)

Ispis

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.