LCHF kolač od čokolade i šlaga

Evo nam još jednog predivno dekoriranog kolača koji smo pronašli kod naše Lorene Mihelčić na blogu Daj kolačić.

Sastojci
Biskvit
  • 4 jaja
  • 100 g eritrita
  • 10 g kokosovog brašna
  • 50 g lješnjakovog brašna
  • 30 g tamnog nezaslađenog kakaa
  • 6 g praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 40 g maslaca
I još
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • ½ mahune vanilije
  • stevija ili zaslađivač po želji
  • voće po izboru
Priprema

Jaja miksati s eritritom dugo dok se smjesa ne udvostruči. Za to vrijeme prosijemo suhe sastojke da se dobro sjedine, dakle kokosovo i lješnjakovo brašno, kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli. Maslac otopimo i prohladimo.

Kada smo jaja dobro „istukli“ dodamo praškaste sastojke i lagano miksamo. Pred kraj umiješamo maslac u tankom mlazu.

Pećnicu zagrijemo na 160 stupnjeva, a manji kalup obložimo papirom za pečenje. Ja sam koristila okrugli promjera 22 cm. Pečemo 25 minuta.

Pečeni biskvit ohladimo, premažemo tučenim šlagom s vanilijom i zaslađivačem te ukrasimo bobičastim voćem po želji. Odabrala sam borovnice, jer mi uopće ne podižu šećer.

Napomena

Ja ne bih bila ja, da nisam na svoj način napravila ovaj kolač kako bi izgledao malo „apetitnije“. Od pečenog biskvita sam izrezivala krugove, a potom ih još prerezala na pola da dobijem dva jednaka biskvitića. Na svaki sam stavila hrpicu šlaga pomoću slastičarske vrećice, pa žličicom napravila malu udubinu u koju sam istisnula čokoladni preljev bez kalorija. Složila sam jedan na drugi i posložila nekoliko borovnica.

Ukoliko koristite samo koksovo brašno, obavezno smanjite navedenu količinu brašna za trećinu jer će ga tijesto „popiti“ brže.

Fotografije: Daj kolačić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.