Sudski spor zbog oblika čokolade: Ritter Sport pobijedio Milku

Njemački sud donio je presudu prema kojoj samo Ritter Sport može proizvoditi čokoladice u kvadratnom obliku, po kojemu su i postali prepoznatljivi.

Ritter Sport izašao je kao pobjednik u sudskom procesu protiv Milke. Naime, od njemačkog su suda tražili potvrdu da samo oni mogu proizvoditi čokolade u kvadratnom obliku, u kojemu se ove čokolade proizvode još od 1932. kada je, prema priči kompanije koju prenosi BBC, Clara Ritter došla na ideju proizvodnje čokolade u obliku koji će svima stati u džep jakne, a koja će težiti jednako kao i druge čokolade.

Ova kompanija je 1993. zaštitila kvadratni oblik u njemačkom patentnom uredu, pa kada je Milka pokušala osporiti njihov tržišni monopol na ovaj oblik i 2010. odlučila početi proizvoditi kvadratnu čokoladu, započeli su sudski procesi između dva poznata čokoladna brenda te je Milka 2016. čak i dobila spor, no odluka je kasnije poništena.

Sada je sud donio odluku prema kojoj samo Ritter smije proizvoditi kvadratne čokolade jer kupci po tomu prepoznaju odakle je čokolade i koje je kvalitete.

Ovom je odlukom propisano da se je Ritter jedina čokolada u kvadratnom obliku koja se smije naći na policama njemačkih trgovina.

Izvor: BBC

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.