Hrvatska sudjelovala u finalu Pastry Queena, pobjeda pripala Francuskoj

Hrvatska slastičarka Silvia Cah pod mentorstvom Dragice Lukin predstavila je Hrvatsku u finalu Pastry Queen natjecanja u Riminiju.

Prije dva dana završeno je trideset i deveto izdanje Sigepa, najvažnijeg sajam na svijetu za područje sladoleda, slastičarstva, konditorstva te pekarstva, koji se od 20. do 24. siječnja održao u Riminiju u Italiji.

U sklopu sajma održalo se i natjecanje za najbolju slastičarku svijeta Pastry Queen na kojem je sudjelovala i naša slastičarka Silvia Cah sa svojom mentoricom Dragicom Lukin. Silvia, nažalost, nije uspjela osvojiti titulu najbolje slastičarke svijeta jer je ona otišla u ruke Francuskinje Anabelle Lucantonio. Drugo mjesto osvojila je Amerikanka Laura Lachowecki, dok je treće mjesto otišlo u ruke meksičke slastičarke Laura Lachowecki. Podsjetimo, tema ovogodišnjeg natjecanja koje je trajalo dva dana bila je astrologija.

Osim Pastry Queena, ovogodišnje izdanje sajma donijelo je još mnogo nacionalnih i međunarodnih natjecanja, kao i raznih radionica.

Trideset i deveto izdanje Sigepa posjetilo je ukupno 209.135, od čega većina dolazi iz Italije, a oko trideset i dvije tisuće posjetitelja dolazi iz preko 180 zemalja svijeta.

Fotografija:  SIGEP

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.