• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čoko dulce de leche torta

Čoko dulce de leche torta

Slatkopedija 27 sij 2018 Recept dana Leave a comment

Novi recept za kremastu čoko dulce de leche tortu donosi nam Nevena Josipović s bloga BakeCakes.

Sastojci
Biskvit
  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 žlice ulja
  • 1 dcl vode
  • 150 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • pola praška za pecivo
  • 20 g kakaa u prahu
Ganache krema
  • 200 g tamne čokolade
  • 5 dcl slatkog vrhnja
  • par kapi arome naranče
Dulce de leche
  • 500 ml mlijeka
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 20 g maslaca
  • 50 ml vode
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 1 vrećica želatine
Priprema
Biskvit

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli.  Istucite ih u čvrsti snijeg.

Žumanjke izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte vodu i ulje. Brašno sjedinite s praškom za pecivo i kakaom te dodajte u žumanjke. Dobro izmiksajte, dodajte snijeg od bjelanjaka pa promiješajte pjenjačom.

Pecite u prethodno namašćenom kalupu (promjera 26 cm), na 170°C, tridesetak minuta.

Kada je biskvit pečen, prerežite ga da dobijete dvije kore.  Jedna neka vam bude deblja, a druga tanja jer ćete ju izmrviti i posuti po torti. Prvu koru biskvita stavite na stalak za tortu, stavite obruč kalupa oko njega jer će vam trebati kada budete stavljali kreme.

Ganache krema

Čokoladu usitnite na kockice, a 3,5 dcl slatkog vrhnja stavite zakuhati. Pred početak vrenja maknite s vatre te prelijte po čokoladi. Dodajte par kapi arome naranče. Miješajte dok se čokolada i vrhnje ne sjedine. Pustite desetak minuta da se malo prohladi. Posebno istucite 1,5 dcl slatkog vrhnja te dodajte u kremu, promiješajte pjenjačom da se sjedini. Kremu izlijte na biskvit, stavite u hladnjak i pustite da se stisne.

Dulce de leche

Mlijeko stavite u posudu dodajte šećer, vanilin šećer, vodu i maslac. Pustite da zakuha pa kuhajte na laganoj vatri još sat i pol. Vidjeti ćete da će promijeniti boju u svjetlo smeđu te će postati gusto i karamelasto. Maknite s vatre, a želatinu napravite prema uputi na vrećici te ju dodajte u karamel i promiješajte. Izradite slatko vrhnje u šlag te dodajte karamel u njega. Sve zajedno još jednom izmiksajte. Tortu izvadite iz hladnjaka, dulce de leche kremu stavite po ganache kremi, a drugu tanju koru biskvita izmrvite te pospite po torti. Pustite da odstoji 3-4 sata u hladnjaku te poslužite.

Fotografija: BakeCakes

[print_link]

bake cakes blog čokolada dulce de leche nevena josipović slatki recept. recept dana torta 2018-01-27
Tags bake cakes blog čokolada dulce de leche nevena josipović slatki recept. recept dana torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Hrvatska sudjelovala u finalu Pastry Queena, pobjeda pripala Francuskoj

Sljedeći članak :

Mirjana Šmit: „Moj doživljaj Sigepa“

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!