Za početak tjedna: umjesto kave, neka se u vašoj šalici nađe lagani kolač s višanjama

U novi radni tjedan svojim receptom za lagani kolač od višanja uvodi nas Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci
Nadjev od višanja
  • 1 staklenka kompota od višanja
  • 9 žlica šećera
  • 8 žlica griza
Krema od vanilije
  • mlijeko (količina prema uputstvu na pudingu)
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 250 g maslaca
I još (za ukrašavanje)
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • višnje
  • čokolada
Priprema
Nadjev od višanja

Staklenku kompota od višanja procijedite i izmjerite koliko ima tekućine.

Trebat će vam 800 ml tekućine tako da soku od višanja dodajte vode do potrebne količine.

Tekućini dodajte višnje i šećer te kuhajte desetak minuta dok ne prokuha, dodajte griz i kuhajte još 5 minuta dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Dobiveni nadjev izlijte u navlaženi uski lim ili njome napunite čaše za desert do pola.

Krema od vanilije

Skuhajte dva pudinga od vanilije prema uputstvu na vrećici i u vruće dodajte maslac te sve dobro izradite mikserom.

Dobivenu kremu prelijte preko nadjeva od višanja koji se već malo stisnuo.

Ukrašavanje

Ostavite desert da se dobro rashladi i ukrasite slatkim vrhnjem, voćem, čokoladom…

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.