Ne možemo dočekati Uskrs: ove preslatke ovčice oduševit će vaše najmlađe

Kad nam na portal stigne recept za keksiće koji potpisuje Kristina Štriga s Instagram profila Cellulite factory znamo da ćemo se oduševiti – tako je bilo i ovaj put kada nam je poslala recept za preslatke ovčice koje će sigurno razveseliti vaše najmlađe.

Sastojci
Žuto tijesto
  • 1 žumanjak
  • 125 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 g glatkog brašna
  • malo soli
Čokoladno tijesto
  • 1 žumanjak
  • 135 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 g glatkog brašna
  • malo soli
  • 1 žlica kakaa
  • 1 žličica mljevene kave
I još
  • bjelanjak za spajanje dijelova
Priprema
Žuto tijesto

U jednoj posudi sjedinite žumanjak, maslac i šećer, zatim dodajte brašno i sol te ručno umijesite glatko tijesto.

Čokoladno tijesto

Sjedinite sve sastojke kao i za žuto tijesto, samo im još dodajte kakao i kavu. Zamotajte tijesta u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.

Spajanje

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva te lim obložite papirom za pečenje.

Oba tijesta zasebno razvaljajte na debljinu od 5 mm. Modlicama u obliku cvjetića režite tijelo za ovčice, a glavu ćete izrezati pomoću manje okrugle modlice. Svaku modlicu prije rezanja umočite u brašno te dijelove zalijepite bjelanjkom. Stopala i uši oblikujte sami.

Kekse poslažite na lim i pecite oko 10 minuta pazeći da ne izgore. Kada se keksi ohlade, zalijepite oči ili ih sami izradite od royal icinga i otopljene čokolade.

Fotografije: Kristina Štriga

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.