Učenici prigodnim slasticama obilježili Dan ružičastih majica

Dan posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja obilježili su i učenici dviju srednjih škola pripremivši sa svojim nastavnicama prigodne, ružičaste slastice.

Dan ružičastih majica, koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači, prigodno su obilježili učenici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostitetljsko-turističke škole, Osijek te učenici Srednje škole Plitvička jezera koji su u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja izrađivali slastice.

U praktikumu slastičarstva Regionalnog centra kompetentnosti Ugostitetljsko-turističke škole, Osijek izradili su simbolične ružičaste slastice jer je upravo ta boja vezana uz ovaj dan. Učenici 2. razreda su uz pomoć strukovne nastavnice Marine Majdenić osmislili te izradili tri autorska recepta, i to: ružičaste tortice s kremom od bijele čokolade i mascarpone sira te s kremom od šumskog voća, koje su odozgo prelivene bijelom čokoladom i prošarane ružičastom bojom, zatim eklere punjene kremom od šumskog voća i umakom, odozgo prelivene bijelom čokoladom te lizalice od oraha, lješnjaka i badema.

Učenici smjera slastičarstvo Srednje škole Plitvička jezera su zajedno sa svojom strukovnom nastavnicom Ivanom Bunčić-Živčić osmislili recepturu te izradili cupcakese s bijelom kremom, koje su ukrasili prigodnim natpisima koje su izradili učenici smjera hotelijersko-turistički tehničar. Cupcakese su zatim učenici smjera konobar i kuhar podijelili u turističkoj zajednici te u sklopu obroka za van u školskom restoranu.

Svrha ovih projekata jest poticanje na suradnju te promicanje jednakosti među vršnjacima.

Fotografije: Srednja škola Plitvička jezera i Regionalni centar kompetentnosti Ugostitetljsko-turističke škole, Osijek

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.