• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Troslojni desert u čaši

Troslojni desert u čaši

Slatkopedija 04 svi 2020 Recept dana Leave a comment

S dolaskom toplijih dana sve više tražite recepte za deserte u čaši, poput ovoga od bavarske kreme, želea od maline i panna cotte koji su s nama podijelile sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.

Sastojci
(za oko 6 velikih čaša od 350 – 400 ml)
Bavarska krema
(za oko 1500 ml kreme)
  • 5 listića želatine
  • 1 mahuna vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 5 žumanjaka (M)
  • prstohvat soli
  • 120 g šećera
  • 400 ml slatkog vrhnja
Žele od malina
  • 600 g svježih malina
  • 6 listića želatine
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 velika žlica soka od limuna
Panna cotta
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 150 ml mlijeka
  • 40 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 listića želatine
Priprema
Bavarska krema

Natopiti želatinu u hladnoj vodi. Unutrašnjost vanilije skuhati s mlijekom. Žumanjke s malo soli i šećerom pjenasto izmiksati te umiješati kuhano mlijeko. Vratiti u posudu gdje se kuhalo mlijeko i pod stalnim mješanjem zagrijavati do 85°C. Ocijediti želatinu i umiješati u još vruću kremu te ostaviti da se ohladi ispod 30°C. Tučeno slatko vrhnje umiješati u kuhani dio kreme i time puniti čaše. Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se krema stisne.

Žele od malina

Maline oprati, osušiti i štapnim mikserom pirirati. Želatinu natopiti u hladnoj vodi 5 – 7 minuta. Pirirane maline, šećer, vanilin šećer i sok od limuna kratko prokuhati na laganoj vatri, skloniti s vatre, propasirati i umiješati otopljenu želatinu. Žele raspodijeliti po bavarskoj kremi i opet ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da želira (najmanje 4 sata).

Panna cotta

Polovicu slatkog vrhnja s mlijekom, šećerom i prerezanom mahunom vanilije prokuhati i na niskoj temperaturi 3-4 minute dalje kuhati. Želatinu namočiti u hladnoj vodi, ocijediti te dodati slatkom vrhnju. Vaniliju izvaditi. Ostaviti da se ohladi na oko 25°C. Drugu polovicu slatkog vrhnja lagano izmiksati te umiješati u prvu polovicu slatkog vrhnja. Kad se sve dobro sjedinilo puniti ostatak čaše i opet ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da želira. Hladno servirati. Dekorirati svježim bobičastim voćem.

Fotografija: Feeding Art

bavarska krema desert u čaši feeding art inga i lily bašić maline panna cotta recept dana slatki recept žele od malina 2020-05-04
Tags bavarska krema desert u čaši feeding art inga i lily bašić maline panna cotta recept dana slatki recept žele od malina

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Akcija #recimoimhvala: Iz Yum Pastry Shopa poručuju: „Izradom svadbene torte želimo zahvaliti divnim i hrabrim ljudima koji su tu za nas svaki dan“

Sljedeći članak :

Poznati finalisti prve virtualne izložbe fotografija hrane: slastice se nalaze na deset fotografija

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!