Akcija #recimoimhvala: Iz Yum Pastry Shopa poručuju: „Izradom svadbene torte želimo zahvaliti divnim i hrabrim ljudima koji su tu za nas svaki dan“

Našoj akciji #recimoimhvala pridružila se i šibenska slastičarnica YUM Pastry Shop te tako postala dio slatke priče koja će uljepšati dan jednoj od žena koje danas nesebično rade i pomažu kako bi se smanjila pandemija virusa Covid-19.

Prije nešto više od dvije godine, Šibenik je postao bogatiji za jedno slatko mjesto – slastičarnicu YUM Pastry Shop koja je Šibenčanima omogućila da uživaju u  spoju tradicionalne i moderne, vlastite recepture.

Za naš su portal tada ispričali sve o tomu kako je krenula njihova slatka priča, otkrivši između ostalog da iza imena YUM Pastry Shop, koje je osmislila trogodišnja djevojčica, stoje Antonija Drezga, samouka slastičarka te njezin dečko Aleksej Klarić.

Danas nam otkrivaju kakve su sve svadbene torte do sada izašle iz njihove slastičarnice, ali i što ih je motiviralo da se pridruže našoj akciji #recimoimhvala i zaslade vjenčanje jednoj djelatnici hitnih službi sa šibenskog područja.

Od kada postoji vaša slastičarnica i kako je krenula vaša slatka priča?

Slastičarnica YUM Pastry Shop je otvorena od 29. ožujka 2018. godine. Priča je krenula tako što smo jedan dan dobili poziv da se iznajmljuje jedan poslovni prostor u centru Šibenika, a budući da je želja uvijek bila za otvaranjem slastičarnice naravno odmah smo pristali. Ljubav prema slasticama je prisutna već godinama, osobito prema modernom pristupu izrade. Slastičarka Antonia Drezga, ujedno i suvlasnica, samouka je i u svemu vidi inspiraciju za nove deserte i neobične okuse te vas svakih nekoliko mjeseci u vitrini dočekaju neki potpuno novi deserti, čije recepte sama osmišljava i radi od potpuno izvornih namirnica, prirodnih sastojaka i boja.

Znate li otprilike broj svadbenih torti koje ste dosad pripremili?

Što se tiče svadbenih torti relativno smo novi u tome, tako da za sad brojimo desetak svadbenih torti.

Postoji li svadbena torta koja vam je posebno ostala u sjećanju i zašto?

Definitivno nam je ostala u sjećanju prva, mislim da se ta ne zaboravlja nikad. Bila je to prekrasna torta na tri kata, u boho stilu (naked cake) kao i cijelo vjenčanje na otvorenom – zaista jedno prekrasno iskustvo.

Kakve svadbene torte mladenci najčešće biraju – o kojim okusima se radi, dekoracijama…?

Najčešće se trenutno biraju torte upravo u boho stilu ili naked cake, jer je to, kako bi rekli kod nas u Šibeniku, sada u modi. Što se okusa tiče, naravno, to ovisi o tome što mladenci vole i kakvi okusi im odgovaraju, iako dosta često nama prepuste tu čast da osmislimo okuse. Dekoracije na torti ovise o temi samog vjenčanja, dekoracijama i bojama koje prevladavaju u prostoru.

Zašto ste se odlučili pridružiti našoj akciji #recimoimhvala i što biste poručili mladenkama kojima ćete darovati tortu?

Odlučili smo se pridružiti akciji #recimoimhvala upravo zato da izrazimo zahvalnost tim divnim i hrabrim ljudima koji su tu svaki dan za nas. Mladenki kojoj ćemo darovati našu svadbenu tortu poručili bi da uživa u svom posebnom i nezaboravnom danu.

Fotografije: Yum Pastry Shop

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.