• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Akcija #recimoimhvala: Iz Yum Pastry Shopa poručuju: „Izradom svadbene torte želimo zahvaliti divnim i hrabrim ljudima koji su tu za nas svaki dan“

Akcija #recimoimhvala: Iz Yum Pastry Shopa poručuju: „Izradom svadbene torte želimo zahvaliti divnim i hrabrim ljudima koji su tu za nas svaki dan“

Mirjana Bošković Smrekar 03 svi 2020 Novosti Leave a comment

Našoj akciji #recimoimhvala pridružila se i šibenska slastičarnica YUM Pastry Shop te tako postala dio slatke priče koja će uljepšati dan jednoj od žena koje danas nesebično rade i pomažu kako bi se smanjila pandemija virusa Covid-19.

Prije nešto više od dvije godine, Šibenik je postao bogatiji za jedno slatko mjesto – slastičarnicu YUM Pastry Shop koja je Šibenčanima omogućila da uživaju u  spoju tradicionalne i moderne, vlastite recepture.

Za naš su portal tada ispričali sve o tomu kako je krenula njihova slatka priča, otkrivši između ostalog da iza imena YUM Pastry Shop, koje je osmislila trogodišnja djevojčica, stoje Antonija Drezga, samouka slastičarka te njezin dečko Aleksej Klarić.

Danas nam otkrivaju kakve su sve svadbene torte do sada izašle iz njihove slastičarnice, ali i što ih je motiviralo da se pridruže našoj akciji #recimoimhvala i zaslade vjenčanje jednoj djelatnici hitnih službi sa šibenskog područja.

Od kada postoji vaša slastičarnica i kako je krenula vaša slatka priča?

Slastičarnica YUM Pastry Shop je otvorena od 29. ožujka 2018. godine. Priča je krenula tako što smo jedan dan dobili poziv da se iznajmljuje jedan poslovni prostor u centru Šibenika, a budući da je želja uvijek bila za otvaranjem slastičarnice naravno odmah smo pristali. Ljubav prema slasticama je prisutna već godinama, osobito prema modernom pristupu izrade. Slastičarka Antonia Drezga, ujedno i suvlasnica, samouka je i u svemu vidi inspiraciju za nove deserte i neobične okuse te vas svakih nekoliko mjeseci u vitrini dočekaju neki potpuno novi deserti, čije recepte sama osmišljava i radi od potpuno izvornih namirnica, prirodnih sastojaka i boja.

Znate li otprilike broj svadbenih torti koje ste dosad pripremili?

Što se tiče svadbenih torti relativno smo novi u tome, tako da za sad brojimo desetak svadbenih torti.

Postoji li svadbena torta koja vam je posebno ostala u sjećanju i zašto?

Definitivno nam je ostala u sjećanju prva, mislim da se ta ne zaboravlja nikad. Bila je to prekrasna torta na tri kata, u boho stilu (naked cake) kao i cijelo vjenčanje na otvorenom – zaista jedno prekrasno iskustvo.

Kakve svadbene torte mladenci najčešće biraju – o kojim okusima se radi, dekoracijama…?

Najčešće se trenutno biraju torte upravo u boho stilu ili naked cake, jer je to, kako bi rekli kod nas u Šibeniku, sada u modi. Što se okusa tiče, naravno, to ovisi o tome što mladenci vole i kakvi okusi im odgovaraju, iako dosta često nama prepuste tu čast da osmislimo okuse. Dekoracije na torti ovise o temi samog vjenčanja, dekoracijama i bojama koje prevladavaju u prostoru.

Zašto ste se odlučili pridružiti našoj akciji #recimoimhvala i što biste poručili mladenkama kojima ćete darovati tortu?

Odlučili smo se pridružiti akciji #recimoimhvala upravo zato da izrazimo zahvalnost tim divnim i hrabrim ljudima koji su tu svaki dan za nas. Mladenki kojoj ćemo darovati našu svadbenu tortu poručili bi da uživa u svom posebnom i nezaboravnom danu.

Fotografije: Yum Pastry Shop

akcija recimoimhvala šibenik slatke vijesti svadbene torte yum pastry shop 2020-05-03
Tags akcija recimoimhvala šibenik slatke vijesti svadbene torte yum pastry shop

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Keksi s višnjama i dvije vrste čokolade

Sljedeći članak :

Troslojni desert u čaši

Povezani članci

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Mirjana Bošković Smrekar 27 svi 2023
Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023
Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Mirjana Bošković Smrekar 23 svi 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!