Poznati finalisti prve virtualne izložbe fotografija hrane: slastice se nalaze na deset fotografija

Među 20 fotografija koje su ušle u finale prve vritualne izložbe fotografija hrane, polovica je onih koje prikazuju – slatke zalogaje.

Prva virtualna izložba hrane, koja je uljepšala dane izolacije brojnim korisnicama Instagrama, došla je do samog finala, u kojemu se našlo dvadeset fotografija.

Na izložbu, koju je pokrenula Janja Benić, autorica bloga janjolinka.com, prijavilo se 36 pojedinaca s ukupno 78 fotografija.

Pavlova s jagodama (Autorica: Lili Bašić)

Odluku o tomu tko će proći u finale donio je tročlani žiri: Maja Danica Pećanić, Sanja Bistričić i Carla Gradiski Barber, koje se bave profesionalnom fotografijom. Svaka od njih dala je pojedinačne ocjene koje su zatim usporedile i na taj su način odabrani finalisti.

Imena finalista nedavno su objavljena na Instagramu te Janjinom blogu, a top 3 fotografije bit će objavljene na izložbi uživo koja će se održati u Zagrebu čim se ostvari mogućnost okupljanja koja je trenutno zbog pandemije onemogućena.

Sweet Poppyseed Rolls (Autorica: Ana Zelić)

Autorice slatkih fotografija koje su došle do samog finala su: Andrea Cukrov, Marija Laća, Lili BašićAna Zelić, Matejka Buča, Anja Maršić i Marijana Zlomislić. Krije li se među njima autorica najbolje fotografije, otkrit ćemo na samom proglašenju najboljih u Zagrebu.

Naslovna fotografija: Kolaž finalista

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.